Skip to content
Politică

Dezbateri tensionate pe grațiere. Prima intervenţie tăioasă

Cotidianul

Iniţiatorul unei petiţii online împotriva proiectelor de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, Gabriel Buiculescu, a cerut, luni, în cadrul dezbaterii de la Ministerul Justiţiei, eliminarea plafonului de 200.000 pentru abuzul în serviciu, eliminarea persoanelor condamnate cu suspendare din categoria celor care vor beneficia de graţiere, retragerea proiectelor de OUG şi adoptarea modificărilor la codurile penale prin lege dezbătută cel puţin trei luni.

”Ordonanţele de urgenţă completează codurile care modifică abuzul în serviciu prin reducerea pedepselor şi prin limitarea denunţului. Practic, se încurajează corupţia. Limita de 200.000 de lei e o limită greşită, orice faptă care rezultă prin pagubă materială ar trebui pedepsită”, a afirmat Buiculescu, conform news.ro.

Totodată, el a precizat că, aşa cum este proiectul, graţierea înseamnă că, dacă o persoană este în curs de anchetă sau proces, iar judecătorul decide cinci ani de închisoare pentru aceasta, pedeapsa este graţiată.

Sunt oameni care sunt condamnaţi cu suspendare, suspendarea nu trebuie introdusă în ordonanţa de urgenţă. Măsurile propuse trebuie dezbătute cel puţin trei luni şi nu trebuie adoptate prin ordonanţe de urgenţă, ci prin legi”, a mai spus Gabriel Buiculescu, iniţiatorul unei petiţii online împotriva proiectelor de ordonanţe de urgenţă, care a strâns peste 38.700 de semnături.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *