Skip to content
Politică

Dezinfectanții Hexi Pharma, falsificați și ineficienți. Mai multe laboratoare o dovedesc

economie.hotnews.ro

Începând cu mai 2016, luni de zile, somități ale lumii medicale din România au încercat să susțină varianta că, de fapt, „or fi fost diluati dezinfectantii Hexi Pharma, dar poate ca erau eficienti„.

Printre ei, oameni cu merite și reușite diverse, profesioniști sau doar guralivi, însă uniți de același interes: Patriciu Achimas Cadariu, Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila, Monica Pop sau Vasile Astarastoae, președintele Colegiului medicilor, scrie toro.ro

Totul în slujba teoriei: „Ce s-a intamplat in cazul Hexi Pharma si ce se petrece, in general, in sistemul medical romanesc nu e chiar atat de rau”.

Ipoteza unor dezinfectanți grav falsificați și totuși eficienți este o insultă pentru niște minți științifice.

Atat Parchetul, cat si Hexi Pharma au trimis biocidele la următoarele laboratoare: Chemila (Cehia), Eurofins (Italia), Cantacuzino, ICECHIM, Unilab.

Chimiștii au analizat, în funcție de specificul laboratoarelor, compoziția și eficienta biocidelor Hexi Pharma.

Rezultatele, asa cum arată ele în rechizitoriul procurorilor: ‘Din 39 de produse Hexi Pharma analizate, 39 sunt ineficiente!'”.

Dosarul a devenit public la Judecătoria Sectorului 5 din București, unde primul termen de judecată va fi pe 11 ianuarie 2018, ora 13.

Cazul juridic este copleșitor ca volum și, mai ales, ca dezvăluiri despre consecințele asupra pacientului în spitalele noastre.

Speța Hexi Pharma ocupă un spațiu egal cu cel al unei biblioteci întinse pe trei pereți.

Întocmit de procurorul Romulus Varga, avansat imediat după ce a primit speța Hexi Pharma ca șef de secție la Parchetul General, dosarul începe cu explicații asupra infecțiilor nosocomiale.

Procurorul nu pozează în medic.

Articolul integral poate fi citit AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *