Skip to content
Politică

Dezlegarea ENIGMEI: De ce e OBSEDAT Dragnea de SUSPENDAREA lui Iohannis! EXCLUSIV

aktual24.ro

Deși Klaus Iohannis a dat curs deciziei CCR și a revocat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, Liviu Dragnea continuă să-l amenințe pe președinte cu suspendarea. Potrivit surselor PSnews.ro, șeful PSD insistă cu această marotă din pricina a două considerente strategice principale

În primul rând, șeful PSD este ferm convins că, pentru a-și cosmetiza rapid imaginea șifonată de revocarea șefei DNA, președintele Iohannis va tărăgăna și va sabota la baionetă, pe cât posibil, atât promulgarea noilor legi ale Justiției, cât și pe cea aferentă Codurilor penale modificate.

Principalul motiv

Această împotrivire mai mult decât previzibilă – susținută de CSM, de nume grele din Justiție, de societatea civilă, dar și de ambasada SUA, laolaltă cu cele mai importante cancelarii ale Uniunii Europene – ar putea comporta efecte cel puțin dramatice în ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea, care riscă o condamnare definitivă cu executare, într-un viitor deloc îndepărtat, în dosarul angajărilor fictive (unde lucrurile s-ar putea tranșa, cel mai târziu, în primăvara viitoare, dacă nu în toamna aceasta). Pe cale de consecință, dacă ar renunța total la proiectul suspendării lui Iohannis, Dragnea nu ar avea nici cea mai infimă garanție că, finalmente, modificările aduse Codurilor penale – în special, cele care vizează obliterarea infracțiunii de abuz în serviciu, fiindcă asta-i adevărata problemă a teleormăneanului! – vor fi practicabile în toamnă, salvându-l astfel de perspectiva pușcăriei.     

Spaima și disperarea șefului PSD

Potrivit surselor PSnews.ro, atât aliatul Călin Popescu-Tăriceanu (actualmente plecat în concediu prin străinătățuri), cât și numeroși lideri PSD nici nu vor să audă de suspendarea lui Iohannis, întrucât sunt convinși că, în actualul context – după desemnarea lui Gabriel Vlase la șefia SIE și după revocarea Laurei Codruța Kovesi –, demararea unei astfel de proceduri ar reprezenta o eroare de proporții care s-ar solda, inevitabil, cu multiple probleme de imagine pentru coaliția PSD-ALDE. Cu toate acestea, înspăimântat că pierde cursa contra cronometru cu dosarul ”Bombonica”, Liviu Dragnea se încăpățânează să mențină problematica pe masa coaliției PSD-ALDE.  

Amenințări pe bandă rulantă

În al doilea rând, în perspectiva anului electoral 2019, este previzibil că Dragnea & Co vor continua să fluture marota suspendării lui Klaus Iohannis, fiindcă șeful statului rămâne principalul inamic al PSD-ALDE. De altfel, istoria recentă ne-a certificat că amenințările cu suspendarea reprezintă arme predilecte pentru PSD – să nu uităm că lui Klaus Iohannis i s-a aratătat această pisică deseori, imediat după ce social-democrații și-au digerat victoria de la parlamentarele din decembrie 2016 și au demarat atacul împotriva Justiției.

Obsesia lui Dragnea

Vă amintim că, luni, Dragnea a anunțat că PSD și ALDE continuă să analizeze oportunitatea suspendării președintelui Klaus Iohannis, chiar dacă acesta a revocat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dând astfel curs controversatei decizii a CCR. Discuția despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituției, ci de un complex de abateri constituționale ale președintelui. Este doar un exemplu faptul că și-a făcut un obicei de a bloca și întârzia aproape orice lege a Parlamentului și aproape orice inițiativă a Guvernului dacă este interpus și dumnealului pe circuit. Discuția despre suspendare va continua în partid și vom discuta și în coaliție, a spus șeful PSD. Solicitat de jurnaliști să enumere argumentele care ar putea sta la baza declanșării unei astfel de proceduri, Dragnea a evitat să intre în detalii: „Dacă vom lua această decizie, o să ale prezentăm atunci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *