Skip to content
Politică

Dezlegarea MARII ENIGME! Cum a ajuns iubita lui Dragnea în primul rând al Congresului PSD EXCLUSIV

unica.ro

Sociologul Alfred Bulai susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că nu a existat o așa-zisă ”operațiune Irina” (menită umanizării lui Liviu Dragnea) la Congresul extraordinar al PSD și că, în realitate, șeful social-democraților a căzut pradă ”euforiei și beției puterii” atunci când a decis să-și plaseze iubita (mai tânără cu trei decenii) în primul rând al evenimentului, alături de premierul Viorica Dăncilă, primarul Gabriela Firea și ministrul Carmen Dan.   

Totodată, sociologul avertizează că, deși are nu mai puțin de 55 de ani, Liviu Dragnea dă dovadă de infantilism politic. PSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Alfred Bulai. 

”Nu cred în «Operațiunea Irina»”

Dacă apariția tinerei iubite a domnului Liviu Dragnea în primul rând al Congresului PSD a reprezentat, într-adevăr – așa cum susțin unii și alții –, o tentativă de umanizare a șefului de partid, eu mă îndoiesc că a fost una inteligentă. Dimpotrivă: așa ceva chiar nu e de natură să primenească imaginea unui politician în România, țara tuturor prejudecăților! Eu nu cred că prezența partenerei de viață a domnului Dragnea a presupus o operațiune de recosmetizare plănuită în laboratoarele de partid. Nu cred în «Operațiunea Irina». În fapt, Dragnea a făcut un congres pentru a executa niște persoane neplăcute din jurul său, pe care, cel puțin în «geografia» Sălii Palatului din București, a găsit de cuviință să le «înlocuiască», în mod public, cu cineva foarte plăcut lui.  Este vorba despre euforie, despre beția puterii.

Despre infantilism politic la 55 de ani

Dragnea și-a adus tânăra iubită la Congres fiindcă așa a vrut el. Nu i-a păsat deloc de ce ar crede partidul, electoratul sau cei care îl contestă. Doar că această beție a puterii nu îi va rezolva deloc problemele politice sau spețele din instanță, ba chiar i le va amplifica în percepția publică – repet: România este țara tuturor prejudecăților –, dacă Liviu Dragnea nu va înțelege să se mai pondereze în ceea ce privește impunerea bunului plac, indiferent de consecințe. Aceasta în condițiile în care, de la o vreme, șeful PSD pare că se încăpățânează să facă tot ce-i trece prin cap, deși are 55 de ani! Asta nu-i deloc o tactică întocmai inspirată într-un an deosebit de complex.

Urmează excluderi?

Dincolo de aceste aspecte, Congresul PSD nu a făcut altceva decât să certifice ceea ce am susținut în urmă cu mai bine de o lună: Dragnea și-a executat contestatarii și s-a reconfirmat în poziția de șef absolut al PSD. Nu cred că va forța excluderea criticilor din partid, întrucât fostul ministru Ecaterina Andronescu va accepta, cel mai probabil, supremația lui Dragnea, iar restul așa-zișilor rebeli – printre care și Nicolae Bănicioiu – nu se bucură de susținere în partid. Desigur, dacă aceștia își vor continua acuzațiile concertate la adresa lui Liviu Dragnea, situația s-ar putea schimba rapid. Istoria recentă ne-a demonstrat că CEx-ul PSD îi poate exclude de urgență, la cerere, pe inamicii lui Dragnea”, a declarat Alfred Bulai, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *