Skip to content
Politică

Dezvăluire-BOMBĂ: de ce au BOICOTAT Dragnea și Tăriceanu ziua SUA! CULISELE afacerii EXCLUSIV

cotidianul.ro

Un cunoscut diplomat și constituționalist dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, ce au intenționat să transmită Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu la Washington, prin boicotarea recepției dedicate zilei naționale a SUA.

Este vorba despre profesorul universitar Radu Carp, ale cărui declarații vi le prezentăm în cele ce urmează.

Mizele capilor PSD-ALDE

”Sunt convins că domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au făcut un calcul total greșit atunci când au decis să boicoteze recepția dedicată Zilei Naționale a SUA. Refuzând invitația unui ambasador numit de Barack Obama, nu arăți mai bine în fața lui Donald Trump, deoarece ambasadorii reprezintă statul și nu o administrație sau alta! În fond, semnalul pe care Dragnea și Tăriceanu au încercat să-l transmită către administrația de la Washington e că ei îl susțin pe Donald Trump, dar îl reneagă pe ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, care a fost numit de Barack Obama. Cu alte cuvinte, ei l-ar fi boicotat pe omul Hans Klemm, și nu ziua Americii.

Lipsa consensului

Totuși, boicotul a fost atât de prost gândit, încât nu contează ce au vrut cei doi să transmită, ci ceea ce a ieșit. Repet: ambasadorii reprezintă SUA, și nu o administrație sau alta, or, în acest caz, nu cred că gestul liderilor coaliției de guvernare a fost unul inspirat. Pe de altă parte, boicotul pus la cale de Dragnea, Dăncilă și Tăriceaniu nu a întrunit consensul propriilor colegi de partid – am văzut cu toții că numeroși parlamentari și lideri social-democrați s-au făcut că nu observă absența lui Liviu Dragnea și s-au afișat, fără nici cea mai mică reținere, la recepția dedicată zilei SUA. Să nu uităm că, la eveniment a participat și ministrul Externelor, Teodor Meleșcanu, lider ALDE.

Dăncilă refuză să se emancipeze

La urma urmelor, putem înțelege rațiunile pentru care Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au decis să boicoteze aniversarea SUA, dar vă mărturisesc că îmi e de-a dreptul imposibil să înțeleg de ce a făcut același lucru și premierul Viorica Dăncilă, fiindcă nu se schimbau cu nimic datele problemei dacă ar fi făcut un minim act de prezență. Absența premierului ne arată că premierul Viorica Dăncilă nu s-a emancipat absolut deloc de sub tutela lui Liviu Dragnea. Dincolo de aceste aspecte, e clar că un astfel de boicot nu poate fi privit cu ochi buni la Washington”, a declarat Radu Carp, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *