Skip to content
Politică

Dezvăluire-BOMBĂ: Dragnea e OBLIGAT să o demită pe Dăncilă la toamnă! Cum vrea să scape de pușcărie EXCLUSIV

Ordinea.ro

Un cunoscut politolog, istoric și scriitor dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, de ce Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu vor fi obligați, în toamnă, să o schimbe pe Viorica Dăncilă din fruntea Guvernului PSD-ALDE.

Este vorba despre analistul politic Stelian Tănase, care îi acuză în termeni duri pe Liviu Dragnea, ministrul Carmen Dan și pe premierul Viorica Dăncilă că s-au aflat în spatele măcelului de vineri, din Piața Victoriei, când Jandarmeria Română a gazat în masă peste 100.000 de români și a călcat în picioare, la propriu, alte câteva sute de protestatari pașnici. PSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Tănase.

S-a depășit o linie roșie!

”După 10 august, situația politică din România e complet schimbată. Trăim o cotitură teribilă și, de aceea, cel mai firesc este să vorbim despre înainte de 10 august și despre după 10 august. S-a depășit abrupt o linie roșie! Violențele declanșate de Jandarmeria Română la mitingul diasporei sunt fără precedent în istoria postdecembristă a României, exceptând mineriadele de la începutul anilor ’90. De acum înainte, astfel de violențe se pot petrece, cu largul concurs al instituțiile statului capturate de PSD, în orice oraș al țării. Repet: s-a depășit o linie roșie! Partidul care a adus minerii a ajuns să bată poporul cu jandarmii.

UE-NATO versus Federația Rusă și Turcia

Jocul mare este evident: protestatarii, președintele Klaus Iohannis, societatea civilă și opoziția doresc ca România să se mențină în Uniunea Europeană, să îmbrățișeze în continuare valorile Occidentului și ale NATO. De partea cealaltă se situează infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și acoliții lor din PSD și ALDE care, finalmente, și doar din interese pur personale, pot decide că alternativa externă a României este alta: și anume Eurasia mult dorită de Vladimir Putin și propaganda Kremlinului. De altfel, adevăratele modele ale lui Dragnea sunt Vladimir Putin și Erdogan. Asta deoarece Dragnea, Tăriceanu și ai lor nu vor să se supună rigorilor UE, deși, de-a lungul timpului, social-democrații au semnat la două mâini toate angajamentele solicitate în cadrul NATO și UE.  

Dragnea, Dan și Dăncilă, vinovați pentru măcelul din Piața Victoriei

Vinovați pentru măcelul din Piața Victoriei sunt, în  mod evident, Liviu Dragnea, ministrul Internelor, Carmen Dan, și premierul Viorica Dăncilă. Știm foarte bine cum funcționează PSD, unde nu zboară o muscă fără să afle șeful absolut Dragnea, cum putem crede vredodată că decizia declanșării violențelor împotriva oamenilor pașnici nu a fost luată chiar de Dragnea, și apoi transmisă prin ministrul Carmen Dan? La rându-i, Dăncilă este cât se poate de responsabilă, fiindcă cei peste 100.000 de români au fost gazați și abuzați chiar în fața guvernului pe care-l conduce vremelnic. De ce a dat Dragnea această poruncă înfiorătoare? E simplu, fiindcă e disperat să nu ajungă în pușcărie și, pentru asta, a pus întreaga țară pe foc și e gata de orice nenorocire. Acesta este motivul pentru care s-a decis călcarea în picioare, gazarea și umilirea celui mai important investitor al României: diaspora. Eu cred că, în pofida eforturilor pe care le depune ca să-și scape pielea, Dragnea nu o să reușească să scape de pușcărie.

De ce Dragnea și Tăriceanu sunt obligați să o demită pe Dăncilă

Deosebit de grav este că imaginea României a fost făcută praf și pulbere în doar trei zile! Premierul Viorica Dăncilă nu va mai fi primită oficial de absolut nimeni, nimeni nu o va mai băga în seamă și nu va mai fi invitată în nici o capitală europeană sau din lumea civilizată. Dar, de la 1 ianuarie 2019, România trebuie să preia președinția Consiliului European, ceea ce ridică mari, mari semne de întrebare. De aceea, eu cred că premierul Viorica Dăncilă va fi înlocuită în această toamnă, altminteri, Bucureștiul riscă să piardă această președinție. Dragnea este obligat să o schimbe pe Dăncilă, asta dacă nu cumva decide, împreună cu Tăriceanu, că România nu mai are nevoie de Uniunea Europeană și NATO”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *