Skip to content
Politică

Dezvăluire explozivă a lui Adrian Halpert despre cum Patriciu ar fi plănuit suspendarea lui Băsescu în 2010. Motivul incredibil ce urma să fie invocat

" "

Jurnalistul Adrian Halpert face o dezvăluire extrem de interesantă despre cum ar fi fost plănuită o suspendare a lui Traian Băsescu, în anul 2010, pe motive medicale.

Fostul director editorial Adevărul Holding, Adrian Halpert, povește într-un material postat pe si-teul reportervirtual.ro, căâ Dinu Patriciu l-a chemat în biroul său, în vara anului 2010, pentru a-i înmâna un document despre sindromul Wernicke-Korsakoff.

" "

Alături de Dinu Patriciu, în birou, s-ar fi aflat şi Peter Imre, cel care era atunci manager la Adevărul Holding.

„E boala de care suferă Traian Băsescu. E grav bolnav. De la alcool. Nu mai poate conduce România. Trebuie să facem ceva,” i-ar fi spus Dinu Patriciu lui Adrian Halpert.

”Pe scurt, „boala lui Băsescu”, Sindromul Wernicke-Korsakoff, este o afectare permanentă a creierului, generată în special de carența de vitamină B1, carență obișnuită în cazul alcoolicilor cronici.”, mai notează jurnalistul reportervirtual.ro.

Potrivit respectivului document, boala de care ar fi suferit Traian Băsescu afecta permanent creierul şi era provocată mai ales de lipsa vitaminei B1, carență obișnuită în cazul alcoolicilor cronici, notează sursa citată.

Printre simptomele acestui sindrom s-ar fi numărat pierderile de memorie, inventarea de povești și situații sau halucinații.

Scopul acestui „demers” ar fi fost ca, prin această boală, să-i fie pusă la îndoială capacitatea lui Traian Băsescu de a conduce țara, după ce, în 2009, Mircea Geoană nu câştigase alegerile prezidenţiale. Mircea Geoană, la momentul respectiv Președinte al Senatului, ar fi devenit noul șef al statului, în cazul în care s-ar fi reușit o suspendare a lui Băsescu în vara lui 2010.

”Simptome ale acestui sindrom: pierderi de memorie (pot fi severe), inventarea de povești și situații (fabulații) sau halucinații… Perfect pentru a pune la îndoială capacitatea lui Traian Băsescu de a conduce țara, după ce, în 2009, operațiunea Geoană-Președinte eșuase în mod lamentabil.”, punctează jurnalistul.

Întrebat de Adrian Halpert care este rolul acelor hârtii, Dinu Patriciu a răspuns că trebuie să demareze o campanile prin care să ceară suspendarea lui Traian Băsescu pe motive medicale.

Patriciu a spus atunci că există chiar şi un medic care să certifice faptul că Traian Băsescu suferă de sindromul Wernicke-Korsakoff.

„Păi să cităm surse medicale și după aceea dezvoltăm pe boala asta, pe descrierea ei, ale cărei simptome se potrivesc perfect cu comportamentul public al lui Băsescu!”, i-ar fi spus Patriciu lui Halpert în discuția respectivă.

Adrian Halpert povesteşte că a susţinut că, fără un medic cu nume, prenume, parafă, poză, care să-și asume și să dovedească această poveste, nu poate să le dea oamenilor de la „Adevărul” să scrie așa ceva, deoarece nu poate angaja credibilitatea ziarului în acest fel.

Deşi, Dinu patriciu a insistat că şi-ar dori citarea unor surse medicale și dezvoltarea subiectului pe descrierea bolii, „ale cărei simptome se potrivesc perfect cu comportamentul public al lui Băsescu”, Peter Imre i-ar fi dat dreptate lui Adrian Halpert. Potrivit spuselor acestuia din urmă, Imre ar fi jucat rolul ”polițistului bun”, în timp ce Patriciu în cel al ”polițistului rău”, dar suspectează că era doar o chestiune de fațadă.

”Nici până astăzi nu știu dacă nu cumva jucau rolul „polițistului rău” (Patriciu) și al „polițistului bun” (Imre).”, subliniază Halpert.

Fostul director editorial al ziarului Adevărul mai precizează că ulterior a aflat că povestea presupusului sindrom de care ar fi suferit Traian Băsescu era un plan bine pus la punct.

”Dar să revenim la povestea cu „Sindromul Wernicke-Korsakoff”. Am părăsit biroul de la etajul 1, iar discuția nu a mai fost reluată. Hârtiile le-am păstrat, alături de altele, la fel de interesante, într-un dosar pus bine. Ulterior, la câteva luni, am aflat că era un plan atent pus la punct. „Adevărul” trebuia să lanseze bomba pe piață, iar ulterior amicul lui DP, Dan Voiculescu, urma să preia subiectul și să-l extindă transformându-l într-o campanie „medicală” de suspendare a lui Traian Băsescu.Dacă trustul lui Dan Voiculescu l-ar fi lansat direct n-ar fi avut credibilitate, de aceea „lansatorul” trebuia să fie „Adevărul”.

Se pare că le-am încurcat planurile, pentru că subiectul n-a mai văzut lumina tiparului nicăieri. După ce refuzasem să fiu parte a „complotului” mediatic, eram periculos ca martor refractar la această discuție. Puteam oricând să vorbesc. Așa că au lăsat-o baltă… Mai sunt amănunte interesante în această chestiune, însă nu le pot dezvălui în acest moment. E suficient atât. N-am făcut-o timp de aproape 5 ani de petrecerea evenimentului. O fac acum, pentru că am fost stârnit de povestea cu „boala lui Iohannis” și pentru că Dinu Patriciu, trecut în neființă în august 2014, nu mai poate fi afectat.”, mai dezvăluie Adrian Halpert pe reportervirtual.ro.

sursa foto: reportervirtual.ro

Scan

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *