Skip to content
Politică Puterea Știrilor

DEZVĂLUIREA lui Daniel Fenechiu: cum va impune Liviu Dragnea amnistia și grațierea

Inquam Photos / Justinel Stavaru

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a fost cel mai recent invitat al emisiunii Puterea Știrilor.

Printre temele dezbătute s-a aflat și OUG pe Codurile Penale. Amintim că premierul Viorica Dancila a anuntat luni ca liderii PSD au decis ca modificarile la Codurile Penale sa fie facute prin ordonanta de urgenta.

”OUG trebuie dată într-o împrejurare care nu necesită amânare. Trebuie să reglementeze ceva care dacă nu ar fi reglementat s-ar întâmpla niște consecințe. Doamne Dăncilă ne-a spus la ieșirea din ședința de Guvern că Guvernul pe care îl conduce domnia sa își dorește să ia partea găsită constituțională din Coduri, să o transpună într-o ordonanță sau în două, fie una pentru ambele Coduri, fie una pentru Codul Penal și alta pentru Codul de Procedură Penală și în această manieră să le aducă în vigoare, dânsa a folosit cuvântul chiar să promulge însă nu știe domnia sa că Ordonanța nu se promulgă, cât mai rapid(…)

Există o decizie a Curții, nu foarte veche, care spune că nu poți să te suprapui pe procedură legiferării. Adică nu poți la mijlocul procesului de legiferare să extragi din actul normativ care se dezbate o anumită parte, să o codifici sub forma unei OUG și să continui dezbaterile. Avem o decizie a CCR despre care s-a vorbit și care a fost dată”, a declarat avocatul la Puterea Știrilor.

Mai mult, liberalul a atras atenția că social-democrații, în frunte cu Liviu Dragnea, au creat o strategie alternativă prin care ei încearcă să obțină o mare parte din efectele unei amnistii și grațieri prin norme juridice disparate care să aibă același efect.

”Nu există nicio urgență pentru români, însă pentru Liviu Dragnea există o urgență pentru că eu cred că Liviu Dragnea a înțeles că e greuț să dai, fără să își asumi niște consecințe extraordinare, o amnistie și o grațiere. Și atunci au creat o strategie alternativă prin care ei încearcă să obțină o mare parte din efectele unei amnistii și grațieri prin norme juridice disparate care să aibă același efect(…) Cu siguranță în OUG aia veți găsi o șopârlă, o chestie care nu se găsește în acele texte”, a conchis Daniel Fenechiu.

Urmăriți secvența video de la început și până la momentul 7:38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *