Skip to content
Politică

DEZVĂLUIREA Noricăi Nicolai: USR vrea să se aflilieze la ALDE! Culisele planului EXCLUSIV

aldeparty.eu

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că USR se află în spatele solicitării șefei liberalilor austrieci, Beate Meinl-Reislinger, care a cerut, luni, excluderea grupării lui Călin Popescu-Tăriceanu din familia europeană ALDE, pentru că refuză să se retragă din parteneriatul guvernamental cu PSD, ”formațiune zguduită de scandaluri de corupție”.

Nici mai mult, nici mai puțin, Norica Nicolai dezvăluie că Dan Barna depune eforturi însemnate pentru a afilia gruparea la familia europenă ALDE, motiv pentru care încearcă să scoată partidul lui Tăriceanu din această structură politică.

Despre solicitarea liberalilor austrieci

”Nu ne impresionează absolut deloc atitudinea doamnei din Austria, Beate Meinl-Reislinger. Consider că nu are absolut deloc o atitudine normală, întrucât nu poți sancționa un partid pentru simplul motiv  că se află într-o coaliție de guvernare. La urma urmei, ăsta-i dezideratul oricărui partid care solicită voturile oamenilor. Pe de altă parte, solicitarea dânsei este cu atât mai ciudată cu cât PSD nu este un partid extremist, ci este membru cu drepturi depline ale uneia dintre cele mai mari familii europene”, a precizat Norica Nicolai.

Jocurile lui Barna

De asemenea, europarlamentarul susține că, în realitate, în spatele solicitării lansate de liberalii austrieci se află chiar Dan Barna și USR. ”Astfel de declarații sunt extrem de ciudate și au scopuri ascunse. Eu sunt convinsă că în spatele acestei poziții se află chiar Dan Barna și USR. Barna depune eforturi însemnate pentru a produce excluderea ALDE din familia europeană din care face parte. Vă mărturisesc că l-am întâlnit pe Barna la Congresul ALDE de la Amsterdam și așa am aflat că intenționează să aflilieze USR la această familie. De aceea, depune eforturi pentru a exclude partidul nostru, însă nu are nici cea mai mică șansă de reușită”, a declarat Norica Nicolai, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *