Skip to content
Politică

DEZVĂLUIREA unui cunoscut sociolog: cum SCAPĂ Dragnea de PUȘCĂRIE până în iulie 2019! EXCLUSIV

Prisacariu.ro

Un cunoscut sociolog și politolog susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că, odată cu preluarea președinției Consiliului UE de către România, Liviu Dragnea nu va fi condamnat și arestat pe întreaga durată a acestei proceduri (6 luni), întrucât este al treilea om în stat și ar fi scandalos ca așa ceva să se întâmple într-o astfel de perioadă.

Este vorba despre prodecanul Facultății de Științe Politice din București – l-am numit pe Alfred Bulai –, ale cărui declarații vi le prezentăm în cele ce urmează.

Lașitatea lui Dragnea

”Războiul cu Firea îl pune pe Dragnea într-o situație cu care nu este deloc obișnuit. Stilul lui Dragnea nu este, nici pe departe, acela al eroului. El nu este un politician curajos și bătăios. Chiar și atunci când e nevoit să acuze, din calcule strategice politicianiste, Dragnea o face pe jumătate în glumă sau lansează amenințări voalate, nu oficiale. Dintotdeauna, Dragnea s-a străduit să mimeze prietenia cu cei cu care se bate. ‹Eu sper să am cele mai bune relații cu Victor!›, repeta Dragnea, în timp ce-l lucra pe Ponta pe la spate. Asta-i rețeta casei Dragnea: pe la spate și prin jocuri subterane până la lichidarea politică finală. Ei bine, această metodă nu mai poate fi aplicată cu succes în cazul Gabrielei Firea. Când primarul Capitalei îl supune tirului de acuzații, lumea se așteaptă ca și Dragnea să iasă la rampă și să răspundă, dar ăsta nu-i genul lui. În realitate, ‹adormirea› lui Dragnea are scopul de a pondera adversarul, pe care vrea să-l facă să pară prea vehement, prea exagerat, în condițiile în care șeful PSD abia dacă deschide gura. Ceea ce însă nu se mai întâmplă acum, fiindcă Dragnea a reușit să stârnească un uragan.

Moțiunea de cenzură

Evident, toată lumea așteaptă CEx-ul PSD, însă acolo nu cred că vor fi surprize pentru Dragnea, care și-a alcătuit acest for exact cum au dorit mușchii lui, la recentul Congres. Desigur, excluderea Gabrielei Firea reprezintă o problemă dificilă, deoarece nu-i vorba despre un lider marginal, ca Mihai Chirica, primarul Iașului, ci despre un lider de la centru care deține, potrivit sondajelor, cea mai mare încredere din PSD. Dacă prăbușirea lui Dragnea nu se poate întâmpla în forurile interne statutare, aceasta s-ar putea petrece în Parlament, dacă PSD va pierde majoritatea, în contextul actualului război intern, iar Guvernul Dăncilă ar cădea în urma unei moțiuni de cenzură. Dacă pierde guvernarea, Dragnea pierde și șefia PSD.  Firește, el va cădea și dacă va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind arestat imediat după aceea.

Șeful PSD, închisoarea și președinția Consiliului UE

Totuși, dacă procesul aferent dosarului angajărilor fictive se va întinde mai mult de câteva luni, eu nu cred că se va mai întâmpla ceva în sensul ăsta în timpul președinției românești a Consiliului UE. Cred că este exclus ca președintele Camerei Deputaților să fie condamnat și arestat în acea perioadă. În mod similar, Elena Udrea a intrat în cursa pentru președinție, în 2014, știind prea bine că, fiind candidată la funcția supremă în stat, procurorii DNA nu îi vor mai putea facea nimic o perioadă.

Firea și metoda ”Oprescu”

Revenind la actualul război din PSD, o excludere îi va garanta Gabrielei Firea un nou mandat la Primăria Capitalei, în condițiile în care, la București, unde votul este pronunțat politic, este foarte greu ca următorul mandat să mai revină PSD. Vă reamintesc că Sorin Oprescu a candidat de două ori fără succes, din partea PSD, la Primăria Capitalei. Avea să câștige doar după ce s-a distanțat de PSD și a jucat pe regia candidatului așa-zis independent; probabil că ar fi câștigat din nou dacă nu ar fi avut problemele din Justiție”, a declarat Alfred Bulai, în exclusivitate pentru PSnews.ro.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *