Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI. Băsescu, Boc și Isărescu, reclamați la DNA SURSE

ziare.com

DEZVĂLUIRI. Băsescu, Boc și Isărescu, reclamați la DNA SURSE.

Printr-o tactică bine gândită a avocatului  Gheorghe Piperea, 270 de clienţi ai acestuia au depus la DNA sesizări penale pentru cercetarea condiţiilor în care a fost realizat şi utilizat împrumutul extern de 20 de miliarde de euro luat de România în 2009, iar cei reclamaţi sunt chiar Traian Băsescu, Emil Boc, Mugur Isărescu şi Lucian Croitoru.

Astfel, potrivit informaţiilor obţinute de EVZ.ro, toate cele 270 de sesizări sunt luate cu copypaste. În urma acestor plângeri, DNA a constituit un dosar penal, înregistrat cu numărul 664/P/2016, lucrarea fiind repartizată unui procuror din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

Mai mult, reprezentanţii BNR au precizat care este acum situaţia acestui dosar.

„Suntem convinşi că DNA va clasa dosarul. Noi am clarificat situaţia, atât nivelul împrumuturilor, cât şi structura, fiind rezultatul evaluării uneor direcţii întregi din BNR. Deocamdată înţelegem că nici nu au deschis dosarul şi au clasificat cele 270 de plângeri identice trimise la sugestia domnului Piperea”, ne-au transmis reprezentanţii BNR. Potrivit acestora, nimeni de la BNR nu a fost audiat până acum.

Gheorghe Piperea este unul dintre iniţiatorii legii privind conversia creditelor în franci elveţieni şi a celei privind darea în plată, ambele aprobate de Parlament. De asemenea, Piperea e cunoscut ca un apropiat al lui Lucian Isar, soţul liderului PNL Alina Ghorgiu. Isar a avut frecvente atacuri la adresa BNR şi a Guvernatorului Mugur Isărescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *