Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI de culise. De ce s-a retras Seidler din cursa pentru şefia USR SURSE

vivafm.ro

Ies la iveală motivele pentru ce unul dintre candidații la șefia USR a renunțat la lupta pentru presedintia partidului.

Citiți și SCANDAL în USR! Unul dintre candidații la șefia partidului s-a retras din cursă

Mai exact, este vorba despre vicepresedintele USR, Cristian Seidler, care potrivit Adevărul.ro, a renunțat la această bătălie după o nouă dispută pentru putere între tabără lui Nicuşor Dan şi cea a lui Cristian Ghinea.

Cristian Seidler, candidatul susţinut de tabăra lui Nicuşor Dan, avea şanse aproximativ egale cu Dan Barna, candidatul susţinut de tabără lui Cristian Ghinea. Sursele citate suţin că Barna şi-a asigurat voturile organizaţiilor din Transilvania, în timp ce Seidler avea de partea sa Oltul şi Moldova.

Astfel, organizaţia de Bucureşti putea înclina decisiv balanţa în favoarea unui candidat, în condiţiile în care voturile delegaţilor din Capitală cântăresc cam un sfert din numărul total de voturi cu care va fi ales succesorul lui Nicuşor Dan în fruntea USR. Aşadar, una dintre mizele dinaintea Congresului era stabilirea delegaţilor bucureşteni.

Filiala USR din Capitală este controlată în continuare de Nicuşor Dan, întrucât este clădită pe temelia vechiului USB. Potrivit unor surse politice, organizaţia Bucureşti a ales delegaţi pe sprânceană, care în proporţie de 90% l-ar fi votat pe Cristian Seidler, candidatul preferat de Nicuşor Dan.

„Cu voturile organizaţiei de Bucureşti de partea sa, Seidler nu ştiu dacă ar fi devenit favorit, dar cu siguranţă ar fi echilibrat balanţa, pentru că Dan Barna are susţinerea masivă a Transilvaniei“, au declarat, pentru „Adevărul“, sursele citate. Numai că delegaţii aleşi de organizaţia Bucureşti nu au fost validaţi de Biroul Naţional al USR, for unde tabără Dan Barna- Cristian Ghinea are majoritate.

„N-a fost corect nici modul în care au fost desemnaţi delegaţii din Bucureşti, dar nici modul în care Biroul Naţional a respins lista. Aş fi vrut o competiţie deschisă şi egală între candidaţi. Aşa ar fi fost bine în primul rând pentru partid. Pe  scurt, n-a fost decât un alt episod din războiul dintre Nicuşor Dan şi Cristian Ghinea, război purtat prin interpuşi de această dată“, a explicat pentru „Adevărul“ o sursă neutră din USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *