Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dezvăluiri de culise. Primarul Daniel Tudorache: Un investitor străin îmi donează un teren de 5 hectare pentru a se face o Sală Polivalentă

PSNews

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a fost invitat marți, 5 februarie, la emisiunea Puterea Știrilor. În cadrul emisiunii, printre altele, edilul a vorbit și despre situația unor parcuri și baze sportive aflate în paragină, pentru care se luptă cu Guvernul să îi fie trecute în administrarea primăriei de sector, pentru ca locuitorii din zonele respective să se poată bucura de ele.

În legătură cu situația terenurilor aflate în paragină, în Sectorul 1, primarul Daniel Tudorache a declarat:

Am nevoie de sprijin de la Guvern în următorul sens: dacă este o bază sportivă în paragină, dați-mi-o mie, la primăria Sectorului 1, având și buget mare, o modernizez și o pun la dispoziția locuitorilor din sector.

Ăsta este ajutorul pe care un guvern poate să mi-l dea mie, ca primar.

Interesul meu este ca pe raza Sectorului 1 să am cât mai puține terenuri în paragină, pentru că sunt destule și mă chinui la acele ministere și le cer terenurile.

De exemplu: baza Pro Rapid, care este în paragină, de 7-8 ani, și sper ca în ședința de guvern din luna februarie să ajungă în administrarea primăriei Sectorului 1.

Baza Cireșarii, unde este un parc foarte frumos, care este în paragină, este la ministerul Educației și am făcut solicitări către guvern să o primesc în administrare.

Ce înseamnă asta? Primesc acea bază, o fac frumoasă, un parc frumos și las oamenii să meargă în zonă, să se bucure de acel loc.

Acum e în paragină, pentru că ministerul Educației nu are bani să bage în acea bază.

Sau, de exemplu, teatrul de vară din parcul Bazilescu – este un teatru care în momentul de față este îngrădit pentru că efectiv a început să cadă tencuiala, să cadă pereții.

Îl aștept, am făcut solicitări de mai bine de doi ani de zile să mi-l dea în administrare, să pot băga bani în el și să îl pun la dispoziția locuitorilor din zona Bucureștii Noi.

În momentul de față, singurul proiect pe care eu sper să îl am în administrare foarte repede, undeva în luna februarie, cel târziu în martie, este baza Pro Rapid, care are nu mai puțin de 3,8 hectare, cu terenuri de tenis, de fotbal.

Este o bază sportivă pe care eu pot să o administrez și să o pun în valoare, adică să o pun la dispoziția locuitorilor Sectorului 1, să se bucure de ea.

Rolul meu ca primar este să fac sectorul cât mai frumos și să pun la dispoziția locuitorilor aceste baze care trebuie să arate foarte bine.

Baza Pro Rapid e undeva în Bucureștii Noi – pe malul lacului Grivița. Am făcut demersuri pe lângă un investitor străin să îmi doneze în apropiere. Eu cred că e printre puținii oameni din România care ar dona un teren de 5 hectare, ca să se facă în locul lui o Sală Polivalentă.

Când vom perfecta această donație o să spun despre cine este vorba.

Vorbim totuși de 5 hectare, 50.000 de metri, dacă ar fi să vorbim la valoarea de piață, probabil că e vorba de 10 milioane de euro.

Eu, ca primar, mă simt obligat să cresc suprafața Sectorului 1”.

Puteți viziona ma jos această declarație, începând de la momentul 21:30 și până la minutul 25:25.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *