Dezvăluiri despre „Fabrica de bani AUR”: Partidul, la un pas de invalidare a tuturor candidaturilor din țară

Sursa foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Analistul politic Gelu Vișan a fost invitat în cadrul emisiunii „Puterea Știrilor”, moderată de Marinela Angheluș, unde a oferit o serie de dezvăluiri, în exclusivitate, despre practicile din interiorul partidului AUR, condus de George Simion. Vișan a susținut, de altfel, că partidul este la un pas de invalidare a tuturor candidaturilor din țară.

Partidul, la un pas de invalidare a tuturor candidaturilor din țară

„Cred că 90% din populația României este naționalistă sau 99% deci noi toți suntem conservatori. Naționaliștii în felul, dacă vreți obiectiv, inclusiv cei de la PNL, cei de la PSD, toți gândim la fel. Da, din punctul acesta de vedere, ne iubim țara, ne iubim poporul, dorim. Marea majoritate între dintre noi sunt mai cu familia tradițională și cu NU. Deci suntem cumva mai conservatori în zona asta, suntem ortodocși, majoritate mai mult mai puțin practicanți etc. Deci, a confisca acest naționalist frumos al românilor, acest conservatorism frumos al românilor, al clama prin violență, prin excese extremiste și a aduce, a-l transforma într-o fabrică de bani este ceea ce a făcut AUR-ul în ultimii ani de zile, cu precădere în ultima perioadă. Vă dau un singur exemplu asta este pentru Autoritatea Electorală Permanentă și pentru nu numai.

În opinia mea, AUR-ul este la un pas de invalidare a tuturor candidaturilor din România. Conform legii partidelor politice, articolul 28, dacă nu mă înșel, pot să și caut în timpul emisiunii. Ei trebuie să aibă contabilitate proprie, derivată din contabilitatea mare la nivelul fiecărei organizații județene trebuie să aibă președinte de filialaă cu filială cu personalitate juridică la nivelul că acuma înțelegeți fenomenul.

De ce cere IBAN la București și cum ajung banii direct la ei și nu trec prin filiala județeană pentru că nu au filiale județene. Deci este singurul partid din România care funcționează împotriva legii partidelor politice. Stai, motiv de invalidare. Ei nu au filiale județene alese, ci doar niște personaje numite și cine de mai mulți bani trece după aia

Simion, stau la masă, îți dau ție numirea, dacă vine unu peste șase luni de zile și am caz foarte clar în acest sens și mi-a dat bani. Îl schimb pe cel care este acuma și îl pun pe la următorul președinte interimar. Ei nu au președinți aleși niciunde. În acest moment în nicio filială din România AUR-ul nu are birouri alese. Președinți aleși are doar așa-ziși coordonatori interimar. Și acuma m-am prins că eu n-am știut de ce au făcut lucrul ăsta. L-au făcut pentru bani, pentru această fabrică de bani. În momentul în care toată lumea este în pixul președintelui, președintele spun ai, vine market, spune aici, pregătit, hai, ma, cât 300.000 n-am. Vine următorul președinte, da și el candidează la Consiliul Județean, de asta face intern exact pentru bani.

În cazul AUR-ului, după postarea mea, domnul Mache ar fi trebuit luat la întrebări. Iar dacă domnul Mache chemat la DNA în 24h aflăm de unde lua banii el și cui i-a dat mai departe toți banii ăștia. Pentru că el este el cel e cel care face colecta. El face colecta la unul dintre cămătar și banii”, a spus Gelu Vișan.

 

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL