DEZVĂLUIRI despre nelegiuirile unui greu al PNL

Jurnalistii hotnews au descoperit de curand una din nelegiuirile realizate chiar sub ochii unuia din cei mai importanti lideri ai PNL, in prezent primar al sectorului 6. Este vorba de Rares Mănescu, cel care deși este primar de mai bine de doi ani este o persoană extrem de scumpă la vedere pentru locuitorii sectorului 6.
 
Totuși, faptul că cetățenii nu prea l-au văzut prin sector, Rareș Mănescu dovedește că nu a stat degeaba, după cum puteți citi în acest material.
In incinta strandului Drumul Taberei, spatiu verde cu acte in regula aflat in Parcul Drumul Taberei, sub ochii primarului Rares Manescu au aparut in ultimii doi mai multe terase si un bloculet pe trei nivele, informează cei de la hotnews.ro.
Conform legii, ștrandul este domeniu public, dar este exploatat de firma Aqua Summer (controlata de familia lui Cristian Borcea, condamnat la inchisoare in Dosarul Transferurilor). Si constructiile apartin tot firmei familiei lui Borcea, autorizatiile de construire fiind emise pe firma acestora. Desi terenul este spatiu verde, iar legea interzice construirea spatiilor verzi, Primaria sectorului 6 a dat autorizatie pentru betonarea unei parti din strand, mai precizează aceeași sursă.Constructiile din interiorul strandului Drumul Taberei se pot vedea de pe trotuar, mai precizează sursa citată. Este vorba despre un bloculet cu trei nivele si o suprafata de cateva mii de metri patrati (potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei), cu subsol, parter, etaj si mansarda, bloc ce adaposteste o parcare si mai multe spatii pentru organizare evenimente. In prezent mai este in constructie o cladire ce urmeaza sa adaposteasca o cafenea. Alaturi mai sunt inca doua terase, construite cu cativa ani in urma.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei Sectorului 6, bloculetul a fost autorizat in iulie 2013. In aprilie 2014 s-a aprobat supraetajarea si modernizarea unei alte cladiri din incinta strandului.In iunie 2014, Primaria sectorului 6 a dat autorizatie si pentru cladirea ce se afla acum in lucru, aceasta urmand sa aiba destinatia de cafenea.
Reamintim ca legislatia de mediu interzice construirea spatiilor verzi inca din anul 2007. Cu toate acestea, reprezentantii Primariei sectorului 6 spun ca respecta legea.

„Imobilul a generat o documentatie de tip Plan Urbanistic de Detaliu aprobat cu Hotararea Consiliului Local Sector 6 nr. 70/2009, documentatie ce a stat la baza emiterii tuturor autorizatiilor de construire din aceasta incinta. Conform Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti aprobat cu HCGMB 269/2000 si al Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6 aprobat cu HCGMB 278/2013, imobilul ce face obiectul petitiei se afla in subzona V3b si respectiv V3a – baze de agrement, parcuri de distractie, poli de agrement. Toate autorizatiile de construire emise de Primaria Sectorului 6, prin Primar, sunt in conformitate cu legislatia in vigoare”, se arata in raspunsul trimis de Primaria sector 6 la solicitarea HotNews.ro.

Cat primeste Primaria Capitalei pentru exploatarea strandului

Strandul Drumul Taberei este domeniu public, aflat in administrarea Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement, institutie in subordinea Consiliului General al municipiului Bucuresti.  In 2002, ALPAB a dat strandul in exploatare firmei Aqua Summer pe o perioada de 23 de ani. 

„Strandul Drumul Taberei  se afla in administrarea ALPAB si a fost dat in exploatare unei societati private, SC AQUA SUMMER SRL prin contract de asociere in participatiune nr. 42/04.04.2002 pe o perioada de de 23 de ani, de la data de 04.04.2002 pana la data de 04.04.2025. In ceea ce priveste suma pe care o primeste ALPAB de la societatea respectiva facem precizarea ca institutiei noastre ii revin 3375 dolari/trimestru la care se adauga 40% din profitul net realizat la sfarsit de an de catre societatea respectiva”, se arata in raspunsul trimis de ALPAB la solicitarea HotNews.ro. In 2013, firma a avut un profit net de 229.119 lei.

Astfel, daca calculam, in 2013 ALPAB a primit de la firma Aqua Summer pentru exploatarea strandului circa 40.000 de dolari.

Constructiile care au aparut in incinta strandului Drumul Taberei: 

Cum arata zona in urma cu cativa ani:

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: