Skip to content
Video

Dezvăluiri din interiorul PSD. Titus Corlățean: Nu ne va opri nimeni să spunem treaba asta! EXCLUSIV

http://inquamphotos.com/

Titus Corlățean, senator PSD și fost ministru de Externe, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Astfel, printre temele dezbătute în cadrul emisiunii, a fost și situația din Partidul Social Democrat (PSD), după ultimul CEx. Amintim că la ultima întâlnire a social-democraților, șeful PSD Liviu Dragnea a reușit să iasă victorios din tentativa de „puch” pregătită de mai mulți membrii importanți din partid.

”PSD-ul a făcut niște lucruri importante în toți acești ani. În timp ce alții au tăiat pensii și salarii, alții s-au străduit să refacă și să construiască. N-am spus că perfect, dar am avut vocația aceasta a construirii chiar imperfectă în România. Ni s-a spus că suntem comuniști, corupți, lipsiți de democrație ș.a.m.d. Apropo, multe generații de oameni din leadership-ul PSD-ul în ultimii ani au avut în general școli în România și în Occident. Ni s-a spus că suntem lipsiți de democrație. Eu nu am văzut un exemplu mai clar de libertate de expresie și democrație, internă și exterioară partidului – au fost scrisori, lucruri prezentate, presa s-a bucurat și a putut să fructifice aceste lucruri, decât ceea ce s-a întâmplat în PSD. A existat o abordare critică față de conducerea actuală a partidului și față de modul în acre funcționează anumite mecanisme guvernamentale, portofolii, miniștri, sunt sau nu competenți (…) Avem nevoie de o guvernare de mai bună calitate, chiar dacă guvernarea de până acum a produs rezultate de creștere economică și de venituri. Avem să ameliorăm în special zona economică, investiții publice, infrastructură. Lucrurile acestea trebuie să fie priorități pentru că sunt în programul de guvernare, a declarat Titus Corlățean.

Întrebat dacă se poate spune că în prezent în cel mai mare partid din România există 2 tabere, PSD-istul Titus Corlățean a susținut că nu crede acest lucru.

”Nu cred că sunt două tabere și în general noi avem o regulă, sunt niște reguli în partidul ăsta. Odată ce ai votat, lumea respectă rezultatul votului. Asta nu înseamnă că nu vor fi în continuare opinii care să spună ”Da domule, dacă ministerul ăla și ministrul ăla nu își face datoria”… și o spunem noi, dvs nu știți, am spus-o noi în lunile astea în grupurile parlamentare și am spus-o și eu în grupul senatorial de la PSD. Nu ne va opri nimeni să spunem treaba asta. Dacă mă deranjează că Centenarul nu este bine gestionat la Ministerul Culturii, am spus-o și o voi spune și public”, a susținut fostul ministru.

Pe final, rugat să spună, pe o scară de la 1 la 10, cât de mulțumit este de activitatea actualei conduceri a PSD, senatorul a replicat:

Sunt lucruri bune și corecte care au fost făcute, dar sunt lucruri care trebuie ameliorate. Pentru mine, viața de partid în interior este importantă. Sunt importante structurile statutare care trebuie convocate periodic și să funcționeze, departamentele partidului care nu mai funcționează de foarte mulți ani. (…) Cred că conducerea partidului trebuie să-i reunească pe toți liderii politici care au fost votați la Congres. Sunt de acord, nu sunt de acord, se iubesc, nu se iubesc, trebuie să fie toți împreună în conducerea partidului și asta trebuie să fie o prioritate pentru noi”.

Urmăriți secvența video în intervalul 31:00 și până la final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *