Skip to content
Sport

Dezvăluiri din știință: Sistemul Galileo, destinat pentru uz civil

antena3.ro

Creat de Uniunea Europeană, Agenția Spațială Europeană (ESA) și continuat în prezent de câteva state europene, Sistemul Galileo reprezintă un sistem de navigație prin satelit sau tehnic spus, sistem de poziționare globală prin satelit, prescurtat GNSS.

Mai precis, scopul acestui sistem este acela de a da o înaltă precizie de poziționare cu ajutorul interconectării pe care o are cu sistemele funcționale GPS, potrivit editiadedimineata.ro

Cu ajutorul sistemului Galileo, orice stat european va putea beneficia de o acuratețe cât mai sporită în ceea ce privește deplasarea în spațiu. Totodată, tot prin intermediul lui, se poate îmbunătăți traficul și eficiența automobilelor, se pot facilita operațiunile de protecție civilă în medii dure, accelerând operațiunile de salvare și oferind și acționând ca ajutor suplimentar pentru autoritățile de control de la granițe. Sistemul poate fi util și în cercetarea științifică, în meteorologie sau geodezie. Totodată foarte multe dispozitive sunt compatibile cu acest sistem, inclusiv viitoarele smarphone-uri din seria Samsung sau Apple, sistemul fiind cu precădere destinat uzului civil, adaugă Ediția de dimineață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *