Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI făcute de un fost apropiat al lui Băsescu despre Omar Hayssam

" "

Omul de afaceri Dorin Iacob (fost secretar executiv al PDL şi fost apropiat al lui Traian Băsescu) a recunoscut că l-a vizitat de două ori pe Omar Hayssam în Siria, după ce acesta a fugit din România.

Iacob a confirmat acest lucru sâmbătă seara la România TV, scrie flux24.ro.

" "
" "

“Ne-am văzut de două ori în Siria”, a precizat afaceristul, fost ofițer SRI şi șef de cabinet al lui Virgil Măgureanu.

Dorin Iacob a declarat că o dată a fost în Siria împreună cu Bogdan Buzăianu, patronul Energy Holding.

“Am știut cum să dau de el și să mă întâlnesc cu Hayssam”, a arătat Iacob, care, însă, a negat că ar fi fost trimis de Traian Băsescu.

Buzăianu este considerat unul dintre “băieții deștepți” din energie.

În denunţul depus la DNA, Omar Hayssam susţine că ar fi fost vizitat în Siria după fuga sa de mai mulți oficiali români (inclusive Dorin Iacob), trimiși de fostul președinte Traian Băsescu.

Hayssam a mai spus că aceștia i-ar fi solicitat informații despre diverşi lideri PSD (inclusiv Viorel Hrebenciuc) și despre Dinu Patriciu. Sirianul a spus că aceste informații i-ar fi fost solicitate înainte de referendumul din 2007, de suspendare a fostului președinte Traian Băsescu. Omar Hayssam i-a mai indicat pe fostul procurer Ciprian Nastasiu și pe fostul consilier prezidențial Constantin Degeratu.

“A fost un demers personal, să îl vizitez. Ca fost ofițer SRI, nu m-a întrebat nimeni nimic, cu toate că le-am spus că știu unde e. Dar demersul personal puteam să îl exploatez altfel”, a declarant Dorin Iacob, fără să dea alte detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *