Skip to content
Politică

Dezvăluiri în dosarul Tel Drum. De ce n-a cerut CJ Teleorman despăgubiri

bn24.ro

Noi dezvăluiri ies la lumină în dosarul Tel Drum, în care actualul președinte al Partidului Social Democrat este anchetat pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri.

Consiliul Județean Teleorman, al cărui președinte era Liviu Dragnea când s-ar fi comis faptele penale, după cum susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), ar fi avut un prejudiciu de 30 de milioane de lei la buget în ancheta Tel Drum, dar instituția nu s-a constituit parte civilă în acest dosar pentru a primi despăgubiri, conform B1.ro.

Din stenogramele unei ședințe a CJ Teleorman reiese că șeful organizației, membru PSD se opune vehement ca insituția să fie parte în ancheta DNA și să ceară daune. Pe acest fond, în din 15 februarie, consilierii au votat cu 22 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 3 abţineri decizia ca recuperarea prejudiciului să se facă la finalul procesului penal.

Citiți în cele ce urmează o parte din stenogramele ședinței CJ Teleorman din 15 februarie:

Bogdan Cocu, PNL: „Nu înţeleg de ce nu vedeţi ca oportună constituirea acum ca parte civilă”.

Dănuţ Cristescu, preşedinte CJ Teleorman: „Stimaţi colegi, aşa cum aţi observat, întrucât nu s-a putut stabili un prejudiciu cert ca întindere, întemeiat pe probe şi pe motive, am considerat că este oportun să promovăm această acţiune la nivelul Consiliului Judeţean Teleorman şi anume o acţiune civilă în instanţă, în momentul în care vom avea o hotărâre definitivă şi irevocabilă.”

Ion Petre, PSD: „Dacă îmi permiteți, aș vrea de la doamna secretar un răspuns referitor la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție și anume dacă această solicitare s-a făcut în mod legal. Din ce s-a discutat, înțeleg că nu există date sau alte motive pentru a considera că această solicitare poate fi pusă în practică”.

Silvia Oprescu, secretara județului: „După cum ați văzut, din adresa pe care ne-au transmis-o la finalul anului trecut și pe care v-am pus-o la dispoziție, mai mult de a afla numele persoanelor pentru care s-a dispus urmărirea penală și infracțiunile de care sunt acuzate, nu avem alte date. Direcția Națională Anticorupție solicită să precizăm dacă ne constituim parte civilă și sumele pentru care ne constituim. Însă (…) Ca să stabilim o sumă avem nevoie de date, de probe, de înscrisuri, care este natura și întinderea pretențiilor și așa mai departe. Până la acest moment, prin direcțiile de specialitate nu s-a putut stabili o sumă cu care ne putem constitui parte civilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *