Skip to content
București

Dezvăluiri incendiare despre interesele Gabrielei Firea de la Spitalul Colentina

observator.tv

Dezvăluiri incendiare au apărut marți în presă despre interesele de la Spitalul Colentina ale primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Amintim că, pe 9 ianuarie, Firea anunța demiterea doctorului Bogdan Andreescu din funcția de manager al Spitalului Colentina din București, edilul invocând „lipsa de management” care ar fi provocat întreruperea cu energie termică a unității medicale, cu o zi mai devreme. Marți, 2 mai, Evenimentul Zilei a publicat o investigație în care arată cum, de fapt, vina ar fi fost a RADET, iar primarul PSD ar fi folosit pretextul penei de căldură ca să îl execute pe directorul Andreescu.

Demiterea lui Bogdan Andreescu este cu atât mai dubioasă, cu cât ea a survenit cu 3 luni înainte ca oficialului să îi expire contractul de management, pe care medicul anunțase deja că nu avea de gând să și-l prelungească. În locul lui, Gabriela Firea a numit-o manager interimar pe Silvi Ifrim, adusă de la Institutul „Ana Aslan”, unde ocupa aceeași funcție. Ifrim ajunsese la „Ana Aslan” după ce, la începutul anului 2016, părăsise același Spital Colentina în urma unui scandal. „Un control al conducerii de la acea vreme evidențiase o serie de fapte foarte grave care, astăzi, fac obiectul activității unor instituții ale statului, competente în materie”, amintește EVZ.

„Pentru un grup de medici, foarte apropiați primarului Firea, unii cu mari interese în legătură cu Spitalul Colentina, alegerea lui Silvi Ifrim în locul managerului demis apărea a fi una ideală. Cum o parte dintre aceștia erau extraordinar de apropiați de Primarul Capitalei, totul a funcționat ca uns. Nici măcar nu a fost cazul să preseze prea mult. Câteva zile după destituirea dr. Bogdan Andreescu, primarul Firea a uns-o pe Silvi Ifrim la șefia spitalului, precizând public: «Am numit-o manager interimar la Spitalul Colentina nu ca urmare a unei prietenii politice, inexistentă de altfel, ci în urma recomandărilor mai multor medici din cadrul spitalului». Așa este, nu a mințit, iar recomandările au venit de la următorii medici, fapt important, toți UMF-iști:

1. prof. dr. Dan Gheorghe

2. conf. dr. Bogdan Mateescu

3. prof. dr. Sorin Țiplică, detaliază publicația citată.

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv în legătură cu o persoană pentru care, conform EVZ, Gabriela Firea ar avea „o slăbiciune imensă, peste care nu poate trece orice ar fi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *