Skip to content
Politică

Dezvăluiri incendiare din dosarul lui Gabriel Oprea: Martori acoperiți și acte secrete

Senatul a aprobat, miercuri, toate cererile DNA, adică urmărirea penală a lui Gabriel Oprea şi reţinerea şi arestarea senatoarei PNL, Doina Tudor, asta deşi ambii s-au declarat nevinovaţi.

Deşi, în momentul în care au început problemele cu DNA, Gabriel Oprea spunea că are încredere în justiţie şi că le va cere colegilor să încuviinţeze orice solicitare a procurorilor, astăzi, în discursul din plen, fostul ministru de Interne a susţinut că nu se poate apăra în acest dosar.

Detaliile impresionante din dosarul lui Gabriel Oprea au fost prezentate în cadrul emisiunii „100 de minute” de la postul Antena 3.

Gabriel Oprea a fost denunțat de martori acoperiți. Dosarul s-a constituit pe 9 ianuarie 2016, iar în acesta apar denunţurile a 3 angajaţi DIPI cu identităţi acoperite: Claudiu Ionescu, Ionel Mihalcea și Victor Manea. Oprea este acuzat că a beneficiat ilegal de un autoturism Audi A8 din fondurile operative ale DIPI.

Gabriel Oprea invocă mai multe argumente spunând că nu se poate apăra. Astfel, potrivit fostului ministru de Interne, în acuzare s-ar folosi acte normative secrete şi nu se poate apăra, autoturismul ar fi fost cumpărat în regim conspirat la iniţiativa fostului şef DIPI, Gheorghe Nicolae, niciunul dintre suspecţi n-a declarat că a avut vreo dispoziţie scrisă sau verbală de la el.

Fostul șef DIPI explică achiziția problemă prim mai multe puncte: pentru că s-au constatat demersuri de accesare ilegală a comunicaţiilor ministrului Oprea, pentru că s-a constatat interceptarea ambientală ilegală a lui Gabriel Oprea și pentru că s-au identificat mesaje de ameninţare de către ministru şi unii membri ai familiei sale

Gabriel Oprea este acuzat de procurorii DNA că a abuzat de funcția pe care a deținut-o în cadrul Ministerului de Interne.

Astfel, potrivit procurorilor, la 13 iulie 2015 fostul ministru de Interne cu ajutorul şefului DIPI şi şeful serviciului juridic DIPI, a dispus suplimentarea fondurilor operative DIPI cu 140.000 lei și a aprobat achiziţia maşinii cu scopul protecţiei demnitarilor. Procurorii mai arată și faptul că legea ar limita DIPI la achiziţia de autoturisme pentru activitatea de urmărire penală.

De asemenea, potrivit procurorilor, la data de 21 aug3ust octombriw 2015, Oprea ar fi beneficiat de folosinţa exclusivă a maşinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *