Skip to content
Politică

Dezvăluiri incredibile ale unui om de afaceri din Teleorman despre Liviu Dragnea și Tel Drum: „M-au torpilat!”

După ce Marian Vanghelie a făcut o serie de acuzații despre contractele obținute de firma Tel Drum, apropiată de Liviu Dragnea, un om de afaceri din Teleorman a făcut și alte dezvăluiri despre companiile care ar fi controlate de vicepremier.

Ion Codrea, omul de afaceri care deține compania Unicom, susține că pentru a putea face afaceri în Teleorman trebuie să intri, la rândul tău, în politică. În caz contrar, vor urma o avalanșă de controale și verificări din partea unor firme ale statului, care ar fi fost comandate tocmai de Liviu Dragnea, în opinia afaceristului.

“Dragnea și cu partenerul său cumpăraseră, prin metode încârligate, toate clădirile din sistemul de comerț socialist. Cei doi au împărțit juma-juma Turnu Măgurele. După ce am cumpărat eu un spațiu de la partenerul lui Dragnea, în 2000, zici că au dat dracii în oraș. (…) M-au torpilat cu controale. Când nu am mai putut, am simțit nevoia să mă protezeje cineva. Numai așa poți răzbi, mi s-a spus”, a declarat Ion Codrea pentru România liberă.

Omul de afaceri a mărturisit că a intrat  în politică doar pentru a scăpa de presiunile la care era supus.

“Așa că am mers la Partidul Democrat, la domnul Adriean Videanu. Și s-au schimbat datele problemei, a vorbit cu primarul din Turnu Măgurele și m-au lăsat în pace. Am rămas în politică, am candidat chiar de două ori la Primărie. Am devenit consilier local, apoi consilier județean. Și așa mi-am protejat afacerea. Nu intram în politică dacă mă lăsau în pace”, a recunoscut Ion Codrea.

Ion Codrea a mai povestit și despre o altă interacțiune cu Liviu Dragnea, cu ocazia participării la o serie de licitații finanțate de Consiliul Județean Teleorman.

“Din opt lucrări licitate, am câștigat șase. Dar Dragnea nu a vrut să îmi dea contractele. I-am transmis că dacă nu o face, fac contestație, banii veneau de la UE, erau pe inundații. Până la urmă a spus: «Nu îți dau șase, îți dau patru»”, a povestit Ion Codrea, pentru România Liberă.

Tel Drum, firma despre care se spune că ar fi controlată de Liviu Dragnea, a aparținut inițial Consiliului Județean Teleorman, dar a fost privatizată la scurt timp după ce la conducerea instituției publice a venit actualul vicepremier. Compania a fost cumpărată de o persoană fizică despre care presa locală a scris că este prieten apropiat cu vicepremierul. Ulterior, acționari la Tel Drum au devenit doi colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea. De atunci, Tel Drum a devenit principalul beneficiar al licitațiilor organizate de autoritățile publice din Teleorman. Potrivit Hotnews, în ultimii trei ani Tel Drum a câștigat contracte cu statul în valoare de peste 100 milioane de lei.

3 comentarii la “Dezvăluiri incredibile ale unui om de afaceri din Teleorman despre Liviu Dragnea și Tel Drum: „M-au torpilat!”

  1. Da, dezvaluiri incredibile facute de un PDL-ist. Ce sa zic. Cel mai interesant din toata declaratia individului e ca, fara sa isi dea seama, face un autodenunt declarand ca Adriean Videanu a facut trafic de influenta la primarul din Turnu Magurele, care la randul lui face trafic de influenta pe langa insitutiile cu atributii de control financiar ce-l verificau pe PDL-ist.

    1. Cum nu ne spune cat de controlat de organele statului a fost el pe vremea guvernarii Boc. Cred ca ar fi interesant sa aflam, ca doar sunt cifre statistice, nu ? Ca vorbe, tot auzim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *