Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI Legăturile directe și indirecte ale omului de bani al lui Iohannis cu Gazprom și cei mai periculoși interlopi din lume. Toate drumurile duc la Moscova

Jurnaliștii de la România TV au prezentat astăzi, citând o agenție de știri din Republica Moldova, o dezvăluire care îl leagă pe Klaus Iohannis de unul dintre acționarii companiei Gazprom, cea care domină piața energetică din Europa.

Potrivit presei din Republica Moldova, candidatul ACL Klaus Iohannis este susținut de persoane dubioase, care au strânse legături cu Moscova. Astfel, Klaus Iohannis este finanţat de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica. Iar Renato Usatîi este acționar la Gazprom și colaborator al Moscovei, informează rtv.net.

IPN, agenţia de presă independentă cu sediul la Chişinău, a scris că, potrivit lui Victor Alexeev, lider al organizaţiei din Republica Moldova a Partidului Social Democrat din România, Klaus Iohannis este finanţat de către multimilionarul Michael Schmidt care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica.

„Acest milionar de origine germană nu este doar omul lui Klaus Iohannis, dar şi omul lui Renato Usatîi. Renato Usatîi este omul Moscovei, cunoaştem că este şi acţionar la Gazprom”, a subliniat liderul organizaţiei PSD în Republica Moldova.

De asemenea, conform Antena3.ro, numele lui Usatîi e legat de mai multe crime şi scandaluri. Într-un interviu exclusiv pentru Antena 3, bancherul rus Gherman Gorbunţov l-a acuzat direct pe Usatîi că l-a angajat pe asasinul plătit Vitalie Proca ca să-l omoare.

Vitalie Proca, acuzat că, în noiembrie anul trecut, a împuşcat un bărbat pe o stradă din Bucureşti, este suspectat că în martie l-ar fi împuşcat pe Gorbunţov în faţa apartamentului său din Londra. Bancherul rus a supravieţuit, deşi a fost atacat cu 8 gloanţe.

Din acest tablou cu oamenii, care indirect au legătură cu Iohannis, mai face parte și Vlad Filat, fost premier al Moldovei şi liderul PLDM.

„Vlad Filat care, aparent, numai aparent, repet, este certat cu Renato Usatîi, este un susţinător pe faţă al lui Klaus Iohannis. Filat şi Usatîi sunt nişte prieteni vechi. Filat este privit cu o rezervă foarte mare şi prudenţă în Statele Unite, însă are indulgenţă la Berlin”, a mai declarat Alexeev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *