Skip to content
Politică

Dezvăluiri: Macovei și Tăpălagă- 6 ore în arhiva SIPA, fără certificate ORNISS!

Revista 22

Scandalul iscat în jurul arhivei SIPA se adâncește. Jurnalistul Dan Andronic vine cu noi dezvăluiri.

Dan Andronic susține, într-un articol semnat pe EVZ, că prima vizită pe care ministrul Justiției, Monica Macovei, a făcut-o, alături de consilierul ei din vremea respectivă, Dan Tăpălagă, la sediul Arhivei SIPA, a fost chiar în a doua zi a mandatului acesteia.

Mai mult, jurnalistul adaugă că această vizită a avut loc, potrivit unei Note scrie e un ofițer SIPA, fără certificat ORNISS, iar la plecare a fost luat registrul ce conținea evidența operativă a documentelor secrete.

Totodată, în finalul Notei în posesia căruia a intrat jurnalistul Dan Andronic, se specifică că, pentru verificarea documentelor arhivate în anul 2006, aproximativ 5.600 unități de arhivă( note, agende, adrese) este nevoie de compararea opiselor cu cea a notelor din dosare. Prin urmare, cifra de 3.000 de dosare dedicate magistraților, avocaților și altor categorii este adevărată.

Andronic adaugă că, în prima lor vizită, Macovei și Tăpălagă au stat timp de 6 ore în arhiva SIPA. Potrivit Notei, pe 6-7 ianuarie 2005, pe seară, se intră în arhiva SIPA de la ora 20.00 până în jurul orei 2.00 noaptea. În mod normal, atât Tăpălagă cât și Monica Macovei ar fi trebuit, pentru a intra în arhiva SIPA, să fie beneficiarii clasificării ORNISS maxime. Însă, acest lucru nu era posibil, întrucât, nici măcar șeful SIPA nu putea să țină loc de certificarea ORNISS, nu putea sub nicio formă accesul celor doi în arhivă în lipsa certificatelor.

Mai mult, ținând cont de intervalul scurt de timp care trecuse de la desemnarea noului guvern, 29 decembrie 2004 și momentul intrării în arhiva SIPA, noaptea de 6-7 ianuarie 2005, perioadă în care avuseseră loc sărbătorile de Anul Nou, este fără dubiu că Monica Macovei nu avea certificat ORNISS, pentru că nu a existat timpul fizic pentru derularea verificărilor de securitate.

Citiți AICI întregul articol semnat de jurnalistul Da Andronic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *