Skip to content
Politică

Dezvăluiri marca „Dosar de politician”. Cum face în continuare Oprişan jocurile politice în Vrancea

Jurnalistul de invetigaţie Silviu Mănăstire a vorbit luni în emisiunea ”Dosar de politician” de la postul B1 TV despre modul în care cheltuiesc banii europeni PSD-iștii lui Marian Oprișan, în Vrancea. Astfel, este vorba de o întreagă reţea stratificată de interese ale PSD-ului care sunt orchestrate de baronul de Vrancea Marian Oprişan.

Redăm mai jos pastila de investigaţie a lui Silviu Mănăstire:

„În județul Vrancea domnește netulburat de 16 ani jupânul Marian Oprișan de la PSD. Baronul de la Vrancea a fost achitat recent de procurorii DNA în cel mai vechi dosar de corupție ce a vizat un lider politic important. Așadar, „nevinovatul” Oprișan își poate continua nestingherit opera de punere totală sub control a județului. Oprișan are un fel copie mai puțin celebră în persoana primarului Decebal Bacinschi, edilul orașului Focșani încă din anul 2000.

Acest primar Bacinschi a fost operat recent pe cord și împlinește venerabila vârstă de 70 de ani. În aceste condiții Bacinschi și-a cam încheiat cariera politică, iar atribuțiile sale de primar au fost preluate de un băiat tânăr de la PSD, evident, un junior crescut și controlat de baronul Marian Oprișan.

Așadar, pentru alegerile locale, Oprișan și PSD îl pregătesc pe viceprimarul Gabriel Necula să preia fotoliul de edil la Focșani. PSD-iștii ar ajunge astfel să conducă 20 de ani Focșaniul și implicit Vrancea. Baronul Oprișan în persoană nu va avea nicio emoție în a fi ales din nou președinte al Consiliului Județean.

Tânărul Necula este un băiat din popor cum se spune, însă, deosebit de descurcăreț și pus pe afaceri. Necula a înțeles că șansa de a avea o funcție de conducere la PSD și de a fi executantul lui Oprișan l-ar putea îmbogăți. Ceea ce s-a și întâmplat. Tânărul Necula a văzut că există o serie de programe și bani europeni destinați investițiilor în agricultură. Banii europeni care au intrat în România în ultimii șapte ani au fost păpați, dați sau accesați cu precădare de politicieni și de apropiații lor. Realitatea sumbră arată că aceeași clasă politică lacomă și hoață s-a înfruptat din acești bani europeni destinați dezvoltării României.

La Vrancea, viceprimarul orașului Focșani, Gabriel Necula, este un astfel de politician băgat până la gât în afaceri cu fondurile europene destinate agriculturii. Jurnaliștii de la Vrancea au descoperit o adevărată rețea de PSD-iști condusă de acest Necula care a obținut bani europeni. Povestea miroase de la o poștă a făcătură și poate intra lejer în atenția DNA.

Inițial, actualul viceprimar de la Focșani a deținut funcția de director al Camerei Agricole Vrancea, calitate din care a înfiinţat în judeţ cinci asociații comunale denumite Grupuri de Acţiune Locale (GAL-uri). Prin intermediul GAL-urilor, Necula a atras finanțări europene de peste 11 milioane de euro. Beneficiarii acestor fonduri au fost prietenii și partenerii săi politici. Soția viceprimarului de la Focșani a primit trei finanțări pe agricultură în valoare totală de 210.000 euro, bani destinați tinerilor fermieri și pentru achiziţia de utilaje agricole. Mai mult, firma la care viceprimarul Focșaniului este angajat, SC Agro Investment Moldova a obţinut de la GAL-ul Vrancea Sud-Est, asociație condusă tot de viceprimar, 200.000 de euro pentru modernizarea exploataţiei agricole, alți bani, 160.000 de euro au fost luați de firma pentru achiziţia de utilaje agricole.

Ulterior, aceeaşi firmă, accesând încă un proiect de 160.000 de euro. Nașul de cununie al viceprimarului Necula este un anume Cătălin Vrabie ce deține funcția de consilier local PSD la Focșani. Vrabie și Necula sunt pasionați de vânătoare așa că familia lui Vrabie a primit o finanțare europeană de 400.000 de euro pentru construcția a două pensiuni turistice.

Soţia PSD-istului Vrabie a luat 182.000 de euro pentru construcţia unei cabane de vânătoare la Nămoloasa. Fratele acestuia, Adrian Vrabie, director al Serviciului Salvamont aparţinând Consiliului Judeţean Vrancea, a obţinut 200.000 de euro pentru construcţia unei pensiuni în zona de munte, iar sora lui Vrabie a primt și ea un mizilic de 24.000 de euro pentru accesarea unui proiect pe măsură „instalarea tânărului fermier”.

Pensiunile ridicate pe bani europeni sunt folosite cu precădere de familiile Vrabie și Necula. Alți zeci de PSD-iști de la Vrancea au avut acces la butoiul cu miere; lista este cu adevărat impresionantă și ridică mari semne de întrebare asupra modului în care au fost acordați acești bani europeni, care printr-o coincidență stranie și repetată au sărit în buzunarele PSD-iștilor”, a mai dezvăluit Silviu Mănăstire în pastila sa de investigaţie de la B1 TV.

1 comentariu la “Dezvăluiri marca „Dosar de politician”. Cum face în continuare Oprişan jocurile politice în Vrancea

  1. Verificati DOSARUL DE CANDIDAT al primarului trasesit PSD Tandra Nicolae, com.Gura Calitei, jud. Vrancea, chiar daca pare nimica toata pe langa ce se fura la nivelul judetului, dar va spun ca acest individ a accesat in numele diferitor persoane fonduri europene pentru cresterea animalelor, tot prin aceste GAL-uri, iar din laudele domnului primar prin comuna dosarele stau bine pitite , spunand ca nimeni nu poate sa-I faca nimic. Implicati mai sunt fratele acestuia Tandara Valentin, Balan Laurentiu, Toma Florin, Cojocaru Neculai ( plecat in Italia de multi ani, probabil ca a si uitat mirosul de oaie, dar in acte e mare crescator de animale), Jipianu Valentin.Nu se stie de ce nimeni nu verifica acest personaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *