Skip to content
Politică

Dezvăluiri marca Silviu Mănăstire: povestea baronului PSD Paul Stănescu

facebook

Jurnalistul de investigaţie Silviu Mănăstire a vorbit marti în emisiunea ”Dosar de politician” de la postul B1 TV despre jocurile din spatele candidaturii fostului președinte al consiliului județean Olt și șeful organizației PSD, Paul Stănescu, la alegerile parlamentare din acest an.

Redăm mai jos pastila de investigaţie a lui Silviu Mănăstire:

Azi am să vă prezint o ciudățenie: un baron local din județul- roșu Olt vrea să devină parlamentar. Este vorba despre Paul Stănescu, fostul președinte al consiliului județean Olt și șeful organizației PSD. Acest Stănescu este tovarășul de șprituri și paranghelii a jupânului PSD Liviu Dragnea. De ce a renunțat Paul Stănescu la confortabila poziție de baron al Oltului pentru a veni parlamentar la București? Încă nu este clar, însă Stănescu este presat de câteva dosare penale interesante și, cine știe, poate că imunitatea parlamentară îi va fi de folos în cazul în care vreun procuror se gândește să-l aresteze. În plus după ce ai devenit bogat și puternic așa cum este baronul Stănescu te gândești să intri în liga mare a șmecherilor de la București. Dacă Liviu Dragnea a devenit șef de partid plecând de la talpa țării din cel mai sărac județ al României, orice este posibil. În plus, Liviu Dragnea se gândește deja să-și aducă mai mulți tovarăși de încredere la București, cum este acest Stănescu, deoarece are nevoie de oameni fideli în conducerea partidului.

Baronul Stănescu a condus județul Olt între anii 2008 și 2016. În locul său la conducerea CJ -ului Stănescu și-a lăsat un băiat de casa…ascultător. Stănescu a știut să îmbine întotdeauna afacerile în agricultura și politică. Familia sa deține exploatări agricole în județ, fabrici de conserve și ferme de porci. Fieful familiei Stănescu este comuna Vișina. Tatăl baronului este primarul comunei de 12 ani neîntrerupți. Familia Stănescu controlează fosta fermă de stat din localitatea Vișina, Agromec Vișina SA. Unul din fii baronului Stănescu controlează firma Agromec Bucinisu SA, iar un alt membru al familiei este unic asociat al firmei To-Mak Grup SRL care a derulat proiecte europene de milioane de euro. Fratele baronului Stănescu, Alexandru, este deputat PSD de Olt din anul 2012. Așadar, avem de-a face cu o adevărată famiglie nobiliara PSD-istă, care ar putea purta numele
de Stănescu de Vișina.

După atâta bogăție și succes Stănescu s-a ales și cu niscai probleme penale. El este cercetat într-un dosar penal voluminos alături de Darius Valcov, fostul primar de Slatina și ministru de Finanțe. Stănescu este suspect de abuz în serviciu în dosarul finanțării echipei de fotbal FC Olt Slatina de către Consiliul Județean Olt. La pachet procurorii investighează concesionarea serviciului de întreținere a spațiilor verzi din orașul Slatina și mai multe contracte de lucrări supraevaluate la Compania de Apă Slatina. Baronul Stănescu are o mare slăbiciune pentru fotbal astfel că și cel de-al doilea dosar penal deschis împotriva sa are legătură cu echipa de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina. Consiliul Județean Olt a plătit circa 2 milioane de euro echipei de fotbal, o echipă privată de altfel, pentru promovarea imaginii instituției. Ce nevoie de publicitate și imagine avea nevoie CJ Olt este greu de spus?! Cert este că echipa de fotbal a dat faliment în anul 2012 iar milioanele de euro plătite de baronul Stănescu s-au dus pe apa sâmbetei. Procurori suspectează că banii cheltuiți de echipa de fotbal pentru imaginea consiliului județean nu pot fi decontați sau justificați. Genul acesta de afaceri penale, în care banii publici sunt aruncați practic la gunoi, ar trebui să-i revolte pe alegătorii din județul Olt. Mai ales că Oltul este printre cele mai sărace și nedezvoltate județe din România. Nu este cazul pentru că baronul Stănescu și PSD sunt votați cu plăcere

Astfel, cu toate aceste povești penale, din decembrie, Parlamentul României se va bucura să-l primescă în rândurile sale pe baronul Stănescu de Vișina, fie în poziția de deputat, fie în cea de senator…nu mai contează, asta deoarece Stănescu poate să fie orice își dorește inima lui.

2 comentarii la “Dezvăluiri marca Silviu Mănăstire: povestea baronului PSD Paul Stănescu

 1. Oltul are cele mai putine toalete racordate la sistemul public de canalizare din Romania. Dar de cativa ani s-au scos de la naftalina pentru sute de mii de simpli cetateni presupuse „datorii” din 2001 -99% din ele erori informatice ale primelor implementari ale programelor lui Ghitza, care au fost presupus „notificati” prima oara in 2008 (la foste domicilii si dupa regulile de atunci fara confirmare de primire, deci imposibil ca notificarile sa fi fost corecte, si oricum tardive, prescrise din start: 2008 -2001 = 7 ani, a doua notificare 2016-2008 =8 ani), astfel incat de la 1-2mii lei s-au trezit amenintati ca au de plata zeci de milioane (60, 70), ori pt. sute de mii de romani peste 45 de ani putea insemna un infarct ca la carte. Potrivit anchetelor EvZ, Ziua, Adevarul, StiriPeSurse, etc, strategia e intentionata, pentru ca sumele de plata sa se umfle ca drojdia in cozonac.
  O alta regula interna ANAF ii obliga sa nu poata stinge o datorie (oricat de veche) pana cand n-au fost incercate toate mijloacele de recuperare. Toate bune si frumoase, doar ca formulata astfel, ii impiedica sa stinga si greselile informatice prescrise chiar cand ele se vad cu ochiul liber si de o functionara de ghiseu: de exemplu, presupuse datorii ce trebuiau sa apara in dreptul firmei angajatoare trecute la angajat.
  La contestatiile depuse, ANAF si-a tras o prevedere prin care contestatiile pot fi ignorate, ceea ce se si intampla pt. 99% din cei ce le depun si nu-s prietenii/rudele comisarilor ANAF. Solutia propusa de ANAF este ca sutele de mii de simpli cetateni sa dea in judecata ANAF pt. ca prescrierea trebuie ceruta explicit in instanta, fiind o pedeapsa a regulatorlui, nu un drept al cetateanului: dar nu poti ataca direct pe fond, ci mai intai trebuie sa stii sa ataci ANAF pt. a-l obliga sa dea o decizie la contestatie. Apoi, sa-l mai dai o data in judecata in contencios de data asta, pentru a ataca decizia, iar abia atunci pe fond, iar la final o cerere (pe care de asemenea o pot ignora legal) de a aplica decizia instantei si a inscrie modificarile.
  Mai nou din 2016 orice plata se face in contul vechilor datorii mai intai, iar asta e considerata ca o „acceptare tacita”, termenul de contestatie fiind de doar 5 zile (daca te-a prins in concediu, iti pierzi casa pe o „eroare informatica” prescrisa de mult).
  La orice curte internationala, sutele de mii de romani ar putea castiga daune de sute de mii de euro fiecare pentru ca de cativa ani ANAF ii poarta pe drumuri si le distrug sanatatea, familiile si vietile.
  Toate corectiile se pot aplica automat, ajungand in aceeasi zi la inscrierea corectiei daca esti prieten/ruda cu un comisar ANAF, fiindca prevederile legale pentru a admite si corecta o greseala exista, doar ca nu sunt obligati sa le aplice, desi e evident ca le „pot” face in cateva secunde/minute.
  Evident ca directia e total gresita, ca oricat ai omori oamenii cinstiti, pe banditi tot nu-i prinzi, pentru banditi ar trebui sa te ridici din fotoliu si sa poti aplica o lege oricare ar fi ea. Deci daca apare la stiri ca ANAF a colecat mai mult intr-un an ar fi bine inainte sa va bucurati sa aflati daca aceste „colectari” au fost facute de la evazionistii adevarati (ma indoiesc, cata vreme nu trebuie sa-ti justifici averea din venituri iar offshore-urile sunt legale) sau prin abuzuri, de la simplii angajati.
  Intrebarea esentiala este daca noua conducere ANAF are de gand sa faca ceva cu aceste „daune colaterale” ale „luptei impotriva evaziunii fiscale” -care intrec cu mult beneficiile, politica curenta fiind sa se inaspreasca conditiile pentru simplul cetatean, sperand ca poate-poate, la acelasi fotoliu din care semneaza noi reguli sa convinga in acest mod sa vina singuri, corect si cinstit si sa se „predea” evazionistii (care in prezent se-mpart in doua mari categorii: cei ce speculeaza prevederi legale -deci care se vor folosi de ele in continuare, si cei neinscrisi in sistem, deci pe care nu-i poti lua niciodata pornind de la un cont bancar).

 2. Olteni au stofa de conducator va place sau nu el Paul stanescu este urmasul marelui c armaci de scornicesti Olteni il vrea daca nu Presedinte de tara macar Premier ca tot nea facut Valcov de fala lumi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *