Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI Modul incredibil cum ar fi fost strânse o parte din semnăturile lui Iohannis la prezidențiale. EXCLUSIV Reacția PNL

Prezidențiabilii din 2014 au depus la Biroul Electoral Central munți de dosare care cuprindeau listele de semnături necesare depunerii candidaturii la scrutinul electoral din această toamnă.

Cei 14 competitori din această campanie prezidențială au depus aproximativ 7,8 milioane de semnături la BEC, acest top fiind condus de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 2,2 milioane de semnături, depășindu-l pe Victor Ponta cu peste 150.000 de semnături.

Conform acestor informații, 40% din electoratul din România a decis să semneze pentru unul din cei 14 candidați.

Jurnaliștii de la Gândul.info au prezentat o metoda inedită, dar cât se poate de frauduloasă, cum organizațiile teritoriale ale PNL și PDL au strâns o parte din semnăturile pentru prezidențiabilul Klaus Iohannis.

Unul din liderii de tineret din ACL a dezvăluit pentru gândul.info modalitatea pe care cei din PNL și PDL ar fi folosit-o în această campanie, pentru a strânge semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii. Conform legii, un prezidențiabil are nevoie de un număr de 200.000 de semnături pentru a intra în cursa pentru Cotroceni.

Cum se strâng în realitate milioanele de semnături cu care bravează candidaţii?

„Pentru fiecare filă se dau, în general, 5 lei. Poţi să le dai mai departe cu 3 lei, poţi să le strângi pe bune sau poţi stai în pat şi să le dictezi dintr-o bază de date: Marinescu Ion, strada Florilor… Cine să le verifice?! Celor implicaţi li se promite, de regulă, că vor fi puşi în secţii în ziua votului. Partidul poate să aibă singur om pe secţie, dar un partid mare cumpără şi locurile alocate unui partid mic”, răspunde fără ocolişuri la întrebări directe. Acolo unde totul se tranzacţionează, atunci când nu vin direct de la buget, banii vin … „E foarte greu de spus exact de unde. Vin de sus”. Sus e un soare înşelător, de toamnă. Iar la fântâni, la Universitate, unde stăm, doar candidaţi supradimensionaţi se caţără astăzi pe stâlpi”, dezvăluie unul din membrii organizației de tineret a PNL pentru aceeași sursă.

Reţeaua de strâns semnături: „E plin de studenţi care ar face orice pentru 3 lei”

”În opt ani, a trecut prin două partide mari. PDL a fost primul, PNL al doilea. „După o perioadă de voluntariat, am obţinut o funcţie în organizaţia de tineret, am ajutat la strângerea semnăturilor, am fost implicat în campanii, am lipit afişe, am fost membru în secţiile de votare”. Trepte spre nicărieri, dacă nu eşti fiu, nepot, fin. Până să o înţeleagă, Nicu a făcut însă tot ce i-a cerut partidul. Campanii la rând a strâns semnături. Reţeta, mereu aceeaşi: „În partide, semnăturile se strâng prin organizaţiile de tineret şi prin cele de pensionari. Vine şeful şi spune că ai de strâns atât. Apoi le împarţi pe sectoare, pe secţii de votare şi, la final, pe câţi oameni ai. Pentru fiecare listă de semnături se dau, în general, 5 lei. Ori găseşti voluntari adevăraţi, ori cu cei 5 lei mergi în Regie şi le spui unora «Uite, îţi dau 3 lei pe fiecare pagină, cum faci, te priveşte». Ei se duc la alţii şi le dau şi mai puţin. În Moxa, în Regie, e plin de studenţi care ar face orice pentru 3 lei”, dezvăluie cei de la gandul.info.

Semnăturile. „Am o bază de date cu toate persoanele din Bucureşti. Era pe ODC, la liber”

”În faţa mea, din rucsacul negru, mâna de bărbat acum în toată firea scoate câteva file. Pe hârtii rămase „pe acasă”, în bibliorafturi de carton, se înşiră nume ca la întâmplare. Aflu, dintr-o privire, pe ce stradă şi la ce număr stau, în Bucureşti, Ioana Olesia Lixadru, Costică Stoian şi Sebastiano Toma. Fără să-i cunosc, le ştiu acum şi seriile, şi numerele cărţilor de identitate plus alte câteva amănunte. Pe o singură filă sunt 34 de nume. Pot umple cu ele, pe loc, aproape 5 pagini de semnături, aşa cum le cere BEC.

Nicu recunoaște tranșant: „Am găsit la un moment dat o astfel de bază de date cu toate persoanele din Bucureşti. Era pe DC++ sau pe ODC, la liber (ODC şi DC ++ sunt reţele de partajare a fişierelor prin intermediul cărora se distribuie tuturor utilizatorilor conectaţi la ele prin internet, de multe ori, conţinut piratat: filme, muzică, aplicaţii informatice informatice, baze de date, n.red.). O putea lua toată lumea. Te avertiza, într-adevăr, că dacă o deschizi intri sub incidenţa legii, dar dădeai X şi treceai mai departe”, le-a mai dezvăluit tânărul Nicu jurnaliștilor de la gândul.info.

Cu privire la această dezvăluire despre modul cum ar fi fost strânse o parte din semnăturile lui Klaus Iohannis în București, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, ne-a precizat următoarele:

”Semnăturile pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, au fost strânse conform procedurii legale, la corturile amplasate în toate orașele țării.

Vă reamintesc faptul că pe fiecare listă de semnături se menționează, în josul paginii, persoana care le-a strâns și care răspunde penal pentru orice fals din listă. Tot potrivit legii, BEC a verificat aceste semnături și a validat listele, deci nu a existat nicio problemă.

Dacă este cineva care crede că una, două sau mai multe din cele peste 2.200.000 de semnături strânse de ACL pentru Klaus Iohannis ridică semne de întrebare, poate face o sesizare pentru a fi îndepărtată orice suspiciune.”

 

 

foto: mediafax.ro

8 comentarii la “DEZVĂLUIRI Modul incredibil cum ar fi fost strânse o parte din semnăturile lui Iohannis la prezidențiale. EXCLUSIV Reacția PNL

 1. Toti coruptii vor sa fie presedinti.
  Ponta a adus oameni din toata tara plus asa zisi suporteri ai echipelor steaua si dinamo (echipe infiintate si protejate de catre comunisti) pe national arena contra sumei de 200ron , 200 ron inmultit cu 50.000 de oameni…
  Iohanis pare sa fie mai zgarcit , doar 5 ron pt o lista de semnaturi
  In concluzie dragi candidati, fara ,,spaga” data unor oameni fara creier, erati egali cu 0

  1. voi astia ai lui udrea si basistii nu aveti sustinatoei.
   Pdl si base au castigat numai prin furturi de voturi, asa ca ala Paris, 5 votanti pe secunda

 2. acum cateva zile am primit un telefon in care o domnisoara mi-a spus pe nume si m-a intrebat daca am semnat pe lista nu stiu cui pentru ponta? eu nici vorba de asa ceva, cand am inceput sa o iau la intrebari mi-a inchis telefonul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *