Skip to content
Politică

Dezvăluiri picante despre activitatea lui Cioloș în Comisia Europeană. Olivierele buclucașe

Odată ce Dacian Cioloș a fost desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis, fostul comisar european intră din ce în ce mai mult în vizorul presei românești.

Deși multe voci confirmă faptul că Dacian Cioloș știe să stăpânească tainele negocierilor și are o vastă experiență politică mai mare, au apărut deja detractorii săi care îi urmăresc cu atenție încordată fiecare mișcare.

Până se formează guvernul tehnocrat și se stabilesc numele tuturor reprezentanților săi la ministere, apar noi dezvăluiri despre activitatea lui Cioloș, pe când era comisarul european pentru agricultură. Un amănunt picant al acestei perioade a fost momentul în care birocrații de la Comisia Europeană au decis să interzică restaurantelor ca de la 1 ianuarie 2014 să mai țină pe mese tradiționalele oliviere, urmând ca acestea să fie înlocuite cu sticluțe de fabrică, potrivit site-ului logec.ro.

Banalele sticluțe de ulei ar fi fost mărul discordiei întrucât anumiți membrii din comisia pentru agricultură din executivul european doreau să suprime utilizarea acestora, fapt ce a nemulțumit nenumărați bloggeri culinari, precum și bucătari care au reacționat dur față de propunerea oficialilor europeni.

Deminitarii europeni din Comisia Europeana, au justificat decizia pentru faptul că prin prevederile Politicii Agricole Comune,  olivierelor artizanale trebuiau cu unele reglementate din punct de vedere al protecției consumatorilor și pentru a proteja producătorii de ulei de măsline de bună calitate din țări precum Spania, Italia, Grecia și Portugalia.

La doar o săptămână după ce anunțase introducerea măsurii, Dacian Cioloș,  a dat înapoi, spunând că se va consulta cu consumatorii și cu producătorii înainte de a mai lua vreo decizie.

Referindu-se la reacțiile puternice stârnite de interzicerea olivierelor,  Ciolos a declarat că a decis să nu supună la vot această măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *