Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI Renunță Kovesi la șefia DNA? Un deputat anunță pentru ce megafuncție s-ar putea pregăti aceasta

Urmează ca Laura Codruța Kovesi să renunțe la conducerea Direcției Naționale Anticorupție? În cadrul unei emisiuni ”Contraziceri”, moderată de jurnalistul Răzvan Zamfir, la postul de televiziune Neptun TV, deputatul PND, Daniel Fenechiu, a precizat că europarlamentarul Monica Macovei ar urmă ca Laura Codruța Kovesi să fie numită Procuror General European.

”Există în momentul de față vehiculate în spațiul public european două persoane: un procuror italian și doamna Kovesi. Sunt două persoane.”, a precizat deputatul Daniel Fenechiu.

Întrebat dacă Laura Codruța Kovesi ar putea deveni noul procuror general european, liderul Partidului Național Democrat a punctat următoarele: ”Doamna Kovesi are o imagine foarte bună în plan european, dânsa este ca fiind principalul actor al luptei împotriva corupției în România. Atât cei șase ani care i-a petrecut în fruntea Parchetului General cât și cei doi ani din cadrul Direcției Naționale Anticorupție revendicând-o pe dânsa ca o personalității a lumii juridice. Nu uitați! În perioada dintre Parchetul General și Direcția Națională Anticorupție a lucrat la Bruxelles o perioadă de vreme.”

Reamintim că Parlamentul European a adoptat, miercuri, raportul europarlamentarului Monica Macovei, privind propunerea de regulament a Comisiei Europene pentru înființarea Procurorului European, instituție comunitară care va putea investiga fraudele cu fonduri europene în statele membre UE, inclusiv România. De precizat ca raportul adoptat nu este unul legislativ, însă prin acest document Parlamentul European arată necesitatea grăbirii procesului de creare a instituției Procurorului European.

2 comentarii la “DEZVĂLUIRI Renunță Kovesi la șefia DNA? Un deputat anunță pentru ce megafuncție s-ar putea pregăti aceasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *