Skip to content
Politică

Dezvăluiri șoc ale lui Mircea Băsescu despre înregistrările apărute în presă în cazul Bercea Mondial: S-ar putea…poate eram beat!

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, rupe tăcerea după noile imagini publicate, joi seară, cu el şi familia interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Vineri seară la postul România TV, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” moderată de jurnalista Ionela Năstase, a fost difuzat un interviu luat lui Mircea Băsescu.

Reamintim că Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În interviul luat lui Mircea Băsescu acesta a declarat ca poate era beat cand a spus ca banii de la Bercea au ajuns la Traian Basescu. „Inregistrarile au fost facute publice acum 2 luni in instanta, interpretate trunchiat, asa cum au vrut altii.”, a declarat fratele președintelui.

Despre suma de 1 milion de euro, Mircea Băsescu a declarat: „Nu era o declaratie a mea. El nu vroia sa dea banii pentru un avocat ca lumea. De un milion de euro era vorba… Am zis, el se tot plangea ca a cheltuit un mil de euro ca sa-l scoata pe Bercea din inchisoare. Bai, ai dat 1 mil euro, ce zici sa mai dai 30 000 la un avocat ca sa-l scoatem pe Bercea.

Baiatul ala Anghel Sandu se plangea in discutia aia ca a cheltuit 1 milion de euro. Nu ma intereseaza pe mine treaba asta, nu m-a interesat vreodata. Daca ai dat un milion de euro, ce zici sa mai dai 30 000 pentru un avocat, ca n-a vrut sa dea (…) pentru un avocat din Bucuresti. (…) Le-am recomandat avocatul Calafus si inclusiv avocatul asta de aici…tot eu ii trimisesem acolo…Te duci la avocatul de acolo. (…) I-am incurajat tot timpul, bai, aveti incredere in justitie si le-am zis de mii de ori, nu dati bani la nimeni. Apare si in inregistrare chestia asta, dar Antena3 au dat ce-au vrut ei.”

Referitor la faptul ca banii, mita pentru a-l scoate pe Bercea Mondial ar fi ajuns la Traian Basescu, Mircea Basescu a declarat: „Minte, s-ar putea poate eram beat, dar la presedintele tarii n-au ajuns bani sub nicio forma, nici de la Capatana. Am zis ca nu dau declaratii. Eu voi lamuri in instata, nu cu dvs, dar macar sa stiti dvs personal. Doamna, mie nimeni nu mi-a dat mie bani si nu spune nimeni ca mi-ar fi dat bani (…) in afara de Ciutacu.”

Avocatul lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, prezent in platourile Romania Tv, a declarat referitor la acest interviu inedit luat lui Mircea Băsescu că fratele fostului președinte a fost în respectivul interviu Emotionat, confuz si nesincer.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *