Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI ȘOC – Un important ministru din guvernul Ponta, consiliat de un ofițer SRI. DOVADA

Lumeajustitiei.ro va ofera in cele ce urmeaza inca un argument care vine in sustinerea teoriilor privind implicarea Serviciului Roman de Informatii in sistemul de Justitie. Chiar la varful sau. Este vorba despre un ofiter al SRI, asumat oficial de catre serviciul condus pana mai ieri de George Maior, care a ajuns in imediata apropiere a unuia dintre capii Justitiei. Si aici ne referim la ministrul Robert Cazanciuc. Ofiterul SRI, pe numele sau Florian Teodor Andronache, ocupa acum un post oficial la varful Ministerului Justitiei, dezvăluie cei de la luju.ro.

Potrivit celor de la Lumea Justiției, unul dintre colaboratorii cei mai apropiati ai ministrului Robert Cazanciuc este Florin Teodor Andronache. Potrivit declaratiilor de avere ale acestuia, existente pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, Florin Teodor Andronache ocupa functia de consilier al ministrului Justitiei. Mentiunea este facuta in declaratiile de avere din 6 ianuarie 2014 si 1 august 2013. Conform acelorasi declaratii, Florian Teodor Andronache nu a realizat niciun venit de la Ministerul Justitiei. La rubrica venituri realizate in ultimul an fiscal, nu figureaza vreo suma, atat in declaratia din 2013, cat si in cea din 2014.

Exista insa la aceeasi rubrica o alta mentiune, extrem de importanta. Florian Teodor Andronache a realizat venituri in 2013 si 2014 de 42.000 de lei anual. Mai interesanta este insa sursa veniturilor. Astfel, consilierul a mentionat la rubrica “Sursa Venitului: numele, adresa” Serviciul Roman de Informatii. Mai exact, in declaratia din 2013 Florian Teodor Andronache a indicat “Serviciul Roman de Informatii”, iar in declaratia din 2014 Florian Teodor Andronache a indicat “UM 0735 Ploiesti”. O unitate militara care apartine Serviciului Roman de Informatii.

In aceleasi declaratii de avere, la rubrica “Serviciul prestat/Obiectul generator de venit”, consilierul lui Cazanciuc a precizat: “Ofiter”.

Lumeajustitiei.ro a trimis la Ministerul Justitiei o solicitare pentru a ni se preciza daca in acest moment Florian Teodor Andronache mai este sau nu consilier al ministrului Cazanciuc. De asemenea, am formulat o solicitare si la Serviciul Roman de Informatii, pentru a ni se preciza daca Florian Teodor Andronache mai este sau nu ofiter activ.

Poate ca Florian Andronache si-a dat demisia de la SRI inainte de a veni la Ministerul Justitiei. Asta desi, asa cum se cunoaste, este foarte greu sa parasesti serviciile de informatii. Multi dintre cei care demisioneaza din servicii nu o fac decat formal, ramanand inregimentati pe viata, mai sunt de părere cei de la LuJu.ro.

Judecatorii de mandate, preparati de un general SRI

Implicarea serviciilor secrete in Justitiei este o realitate cunoscuta de catre cei din sistem, si nu numai, dar pe care nimeni nu a recunoscut-o oficial si nici nu si-a asumat-o. In ultimul sau acordat presei, fostul sef al SRI George Maior a negat existenta ofiterilor acoperiti in randul magistratilor. De altfel, nimeni nu a putut sa dovedeasca pana acum plantarea de ofiteri ai serviciilor secrete in randul judecatorilor si procurorilor. Ne amintim cum judecatorul Horatius Dumbrava din CSM incearca de ani de zile sa obtina de la CSAT si Presedintie un raspuns in legatura cu existenta sau inexistenta colaboratorilor serviciilor in randul magistratilor, demersul sau fiind insa in zadar, in conditiile in care institutiile statului refuza sa dea lamuriri clare pe acest subiect.

Exemplul prezentat mai sus, chiar daca nu priveste un judecator sau procuror colaborator al serviciilor, este inca un argument pentru cei care acuza implicarea SRI in Justitie. Mai exista totusi alte astfel de exemple. Va reamintim unul singur.

Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, in urma cu cateva luni, faptul ca instructajul judecatorilor de mandate este facut de un general SRI. Iar aici il indicam pe generalul Dumitru Dumbrava. Relatia dintre acesta si judecatori este una la vedere, chiar pe site-ul Inaltei Curti fiind postate fotografii din timpul unor intalniri cu Dumbrava la care au participat judecatori ICCJ, precum Rodica Aida Popa, dar si judecatori de la instante mai mici.

De asemenea, acelasi general SRI Dumitru Dumbrava poate fi vazut frecvent in preajma capilor Justitiei. Spre exemplu, la Ziua Justitiei din 2015, generalul Dumbrava a fost surprins in prejma sefilor din Justitie. Generalul SRI Dumitru Dumbrava a stat chiar in spatele Procurorului General al Romaniei Tiberiu Nitu, a sefilor CSM de atunci Adrian Bordea si Gheorghe Muscalu, dar si a sefei ICCJ, judecatoarea Livia Stanciu, mai precizează cei de la LuJu.ro.
luju.ro

foto: luju.ro

Cititi aici declaratia de avere din 2013 a ofiterului SRI Florian Teodor Andronache, consilierul ministrului Justitiei Robert Cazanciuc

Cititi aici declaratia de avere din 2014 a ofiterului SRI Florian Teodor Andronache, consilierul ministrului Justitiei Robert Cazanciuc

 

 

foto: agerpres.ro.