Skip to content
Politică

Dezvăluiri șocante ale unui fost terorist: „ISIS are soldaţi în toată Europa”

" "

Dezvluiri șocante ale unui fost terorist: „ISIS are soldaţi în toată Europa”.

Un fost jihadist ISIS a declarat că grupul său terorist l-a trimis din Siria în Germania, spunându-i că a fost ales pentru a lua parte la valurile de atentate asupra Europei. După ce a fost arestat, a mărturisit ce aveau de gând teroriștii.

" "
" "

Harry Sarfo (27 de ani) s-a născut în Germania, dar a crescut în Marea Britanie. Acest lucru însă nu l-a îmiedicat să treacă de partea Statului Islamic și a petrecut trei luni în ascunzătoarea din Raqqa. A fost arestat chiar atunci când a încercat să se întoarcă în Europa, scrie romaniatv.net.

După ce a fost prins, el a acordat un interviu pentru New York Times în care a vorbit despre planurile teroriștilor. Sarfo a declarat jurnaliștilor că membrii ISIS nu mai doresc ca europenii să vină în Siria – indiferent în ce scop.

Comandantul grupului din care făcea parte i-a ordonat să se întoarcă în Europa pentru a pregăti un nou val de atentate. „El ne-a vorbit foarte deschis despre situație, spunând că au o mulțime de oameni în diferite țări din Europa care așteaptă ordinul de a-i ataca pe europeni. Iar asta a fost înainte de atacurile din Bruxelles și Paris.”

„Mi-au spus: «Poți să te duci înapoi în Germania? Pentru că de asta avem nevoie în momentul de față.» Și mereu spuneau că au nevoie de ceva care să se producă în același timp. Doreau mai multe atacuri simultane în Marea Britanie, Germania și Franța.”

Sarfo, care se află acum într-o închisoare de maximă securitate din Bremen, a mai dezvăluit cât de mulți teroriști, care au origini europene, au părăsit Siria pentru a se întoarce în locurile natale. Cât a stat în Siria, Sarfo a fost martorul antrenamentelor la care iau parte și copii – at pentru execuțiile brutale, cât și pentru bombardarea sinucigașă.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *