Skip to content
Politică

Dezvăluiri șocante din Sibiu: Poliţiştii, ordin să calce ursul cu maşina

oradesibiu.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a prezentat, luni, concluziile raportului făcut de Corpul de control al MAI. Potrivit acestuia, în astfel de situații, când sunt prezente animale sălbatice în zone populate, ar trebui instituit „un comandament de urgență la nivel local”, care să poată interveni pentru prinderea în viață a animalelor.

Înrebat dacă şeful Poliţiei Sibiu a ordonat poliţiştilor să calce ursul cu maşina, ministrul a confirmat că există o stenogramă în raport din care reiese că şeful Poliţiei a dat acest ordin, scrie romaniatv.net.

Oficialul a precizat că la nivelul orașului Sibiu, o astfel de procedură pentru convocarea unui comandament de urgență nu a existat. „Se reține o responsabilitate a celor care au gestionat operațiunea (…) și cu privire la momentul în care s-a decis împușcarea animalului”, a spus Dragoș Tudorache, adăugând că unul dintre cei considerați responsabili este șeful Poliției Sibiu.

Ministrul a subliniat că, potrivit raportului, ursul a fost ucis când „nu mai exista un pericol iminent”, iar la fața locului se afla un medic veterinar care ar fi putut încerca tranchilizarea animalului.

Dragoș Tudorache a mai spus că va discuta cu ministrul Mediului pentru stabilirea unei proceduri și dotarea Jandarmeriei Române pentru astfel de situații, în cazul în care Jandarmeria va prelua aceste competențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *