Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire dezvăluie cine este personajul care dacă va fi reținut, România va face implozie. Fiul său face parte din Guvernul Ponta

Silviu Mănăstire a dezvăluit într-unul din episoadele emisiunii ”Dosar de politician” de pe B1 TV cine ar fi luat şpagă grea din afacerea Microsoft. Jurnalistul de investigații a făcut dezvăluiri importante despre camarila lui Adrian Năstase și despre locul unde se află Alexandru Bittner, omul de casa al familiei Năstase, acuzat că ar fi luat şpăgi de milioane în megadosarul Microsoft.

Citește și: EXCLUSIV “La piovra”. Cine conduce cu adevarat Romania?

Afacerea Microsoft cutremură clasa politică, iar acest lucru în vedem în fiecare zi. Dacă procurorii vor avea curajul să meargă până la capăt, România celor puternici va fi pulverizată. România lor este construită prin corupție și furtul banilor publici. În acest moment, procurorii au ajuns la varful piramidei. Nervozitatea unor importanți șmecheri din sistemul de putere al țării vorbește de la sine.

Potrivit lui Silviu Mănăstire, martorii din dosarul Microsoft au vorbit explicit despre șpaga luată de afaceristul Alexandru Bittner – omul de casă al fostului premier Adrian Năstase. Bittner blocase inițial afacerea, după care – pretind denunțătorii – a încasat o șpagă de 3, 8 milioane de dolari. Apoi ar fi dat verde contractului. Deși au trecut 11 ani de atunci, opinia publică are dreptul să știe că în România au existat oameni care s-au aflat deasupra legii și al instituțiilor.

Bittner, putred de bogat, a plecat în Statele Unite. Nimeni nu l-a intrebat nimic în zecile de scandaluri în care a fost implicat: de la combinațiile pe care le-a făcut în Delta Dunării sau tunurile imobiliare pe care le-a dat regiei protocolului de stat. Deși avea o relație speciala cu soția lui Năstase, Dana Năstase, acest Bittner nu era atotputernic. Gruparea denumită „mafia personală a lui Năstase” avea un șef. El nu era Adrian Năstase, punctează Silviu Mănăstire în emisiunea ”Dosar de politician.”

Șeful grupării era un alt Adrian. Nu îl cunoașteți pentru că 10 ani acest om nu a existat. Nu a fost chemat la DNA, nu a fost întrebat de sănătate de presa din România . El se numește Adrian Petrache și era poreclit Șeful, cu Ș mare! Acest individ duce o viață de nabab, este multimilionar în euro și locuiește în centrul Bucureștiului într-o vilă din cartierul Satul Francez, mai dezvăluie jurnalistul Silviu Mănăstire.

A fost plecat din țară câțiva ani până ce a simțit că este în siguranță. După ce PSD a câștigat alegerile în 2012 a început să devina foarte activ. Petrache, spun legendele urbane, era omul pe care Adrian Năstase nu-l putea refuza. Petrache și Bittner erau asociați în multiple afaceri, majoritatea neștiute. În mod ciudat, atunci când Năstase a pierdut puterea în 2004, toți oamenii din sistem au așteptat ca Petrache să fie arestat.

Chiar înainte de alegerile prezidențiale, ceva s-a întâmplat. Cineva a dat drumul la la dosarele dosite mai bine de 11 ani. Perchezițiile au fost făcute în mare secret. De amintit că prima oară, procurorii au făcut o greșeseală, având în vedere că au descins la vila fiului lui Adrian Petrache, Alin Petrache, deputat PSD și președinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român, cu râng de ministru.

Despre Adrian Petrache, Sorin Ovidiu Vântu preciza pe blogul personal următoarele: ”Între anii 2001-2004 apare prima grupare de crima organizata din Romania, alcatuita din Adrian Petrache, Alexandru Bittner, Dorin Cocos, grup aflat sub totala protectie a lui Nastase, avand ramificatii in toate structurile statului si in toate formatiunile politice.”.

Silviu Mănăstire subliniază ideea că în cazul în care Adrian Petrache va fi reținut, România celor puternici va face implozie, la propriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *