Skip to content
Politică

Dezvăluiri terifiante după revolta din închisori: deţinuţi bătuţi crunt

huckmagazine.com

Ies la lumină dezvăluiri terifiante după revolta din închisori: autorităţile au luat măsur extreme, inclusiv unele de o violenţă cruntă împotriva a mai mulţi deţinuţi.

Avocata Maria Vasii a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că, după revolta deţinuţilor din penitenciarele din ţară, conducerile unor închisori au luat măsuri de o cruzime ieşită din comun: deţinuţii au fost bătuţi crunt, transferaţi în alte penitenciare sau le-a fost interzis să mai ia legătura cu familia.

Întrebată de Octavian Hoandră dacă s-a desfăşurat vreo anchetă după ce în presă s-a relatat pe larg despre abuzurile din penitenciare, avocatul a explicat:

„Da, a fost desfasurata o vastă ancheta dar nu pentru a acorda drepturi, a fost o ancheta represiva pentru a vedea care erau persoanele care s-au revoltat. S-au luat masuri dure, represive. S-au aplicat masuri de o cruzime extrema, unii deţinuţi au fost transferati in alte penitenciare. Nu am auzit de masuri cum că s-ar fi discutat cu deţinuţii. De fapt, la Penitenciarul Tulcea s-a luat decizia de a vedea ce s-a intamplat, prin a asculta un deţinut din fiecare celula. În mod nepermis, in unele penitenciare, Aiud, Galati, s-au luat masuri extreme: batai, refuzul de a lua contactul cu familia. Asadar, s-au desfasurat anchete, dar anchete pornite impotriva detinuitilor. Dar trebuie sa constat ca am primit mesaje de la anumiti detinuti. In general, atomosfera s-a schimbat, daca detinutului i se punea „golan”, acum sunt trataţi cu ceva mai mult respect”.

Pe de altă parte, şi Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, a relatat despre abuzurile din penitenciare:

„Ştiu cum stau lucrurile la penitenciarul Târgşor din judeţul Prahova şi situaţia este de-a dreptul critică. Femeile sunt puse să îşi spele singure aşternuturile şi să le usuce în celula unde sunt 14 oameni. În primul rând ar trebui să fie asigurată curăţenia. Nu există curăţenie în domeniul ăsta”, a încheiat acesta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *