Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI Un personaj cheie din dosarul Microsoft, chemat de DNA să ”ciripească” . Vezi referatul procurorilor

Unul din personajele cheie din megadosarul de corupție Microsoft a fost ”cerut” de procurorii DNA să dea în primire despre dosarul în care acesta este inculpat, alături de Dorin Cocoș și alți importanți afaceriști.

EXCLUSIV Se extinde dosarul “Microsoft“. DNA a pus sub invinuire noi persoane

Afaceristul Gheorghe Stelian, cunoscut sub numele de “Stelu”, a fost convocat la DNA. Stelu nu va fi audiat insa in dosarul retrocedarilor, in care se afla sub control judiciar, cauza in care este arestata fosta sefa DIICOT Alina Bica, ci in “Dosarul Microsoft”, precizează cei de la luju.ro

Numele lui Gheorghe Stelian este mentionat in referatul DNA cu propunere de mentinere in arest preventiv a lui Dorin Cocos si Gheorghe Stefan “Pinalti” si de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul fostului ministru Gabriel Sandu si al afaceristului Dumitru Nicolae, zis “Niro”.

Astfel, potrivit LuJu.ro, procurorii DNA mentioneaza ca in “Dosarul Microsoft” a fost dispusa audierea altor persoane implicate in circuitul financiar, printre care si pionul cuplului Elena Udrea-Dorin Cocos: “Audierea altor persoane implicate in circuitul financiar: Gabriel Lucov, Gheorghe Stelian, Ionescu Daniel”.

DNA: “Pescariu Dinu a efectuat o plata in suma de 2.500.000 euro catre Stelian Gheorghe. Faur Alexandru, persoana din anturajul lui Gheorghe Stelian, a preluat creanta aferenta creditului de 3,26 milioane euro contractat de Udrea Elena-Gabriela”

Audierea lui Stelu la DNA are loc in contextul in care numele acestuia apare in legatura cu creditul de 3,26 milioane de euro contractat de Elena Udrea. Un credit preluat de catre Alexandru Faur, in contul caruia Gheorghe Stelian a virat 2,5 milioane de euro, bani pe care Stelu ii primise de la Dinu Pescariu. Cu alte cuvinte, exista suspiciunea ca respectivul credit al Elenei Udrea, care ii dadea insomii protejatei lui Traian Basescu asa cum a declarat aceasta, sa fi fost platit cu bani proveniti din spaga din afacerea Microsoft, nai precizează cei de la luju.ro.

Astfel, in referatul DNA, la punctul in care sunt descrise faptele retinute in sarcina lui Dorin Cocos, procurorii amintesc de creditul contractat de Elena Udrea de la BRD si preluat de Alexandru Faur, apropiat al partenerului lui Dorin Cocos, Gheorghe Stelian. Iata ce se mentioneaza:

Din verificarea extraselor de cont rezulta ca, in luna mai 2012, Pescariu Dinu Mihail a efectuat o plata in suma de 2.500.000 euro catre Stelian Gheorghe, persoana implicata in proiecte imobiliare impreuna cu Dorin Cocos. In cursul anului 2010, Faur Alexandru, persoana din anturajul lui Gheorghe Stelian, a preluat creanta aferenta creditului de 3,26 milioane euro contractat de Udrea Elena-Gabriela la BRD-Grup Societe Generale SA„.

Procurorii au declansat urmarirea penala impotriva altor persoane

Pe de alta parte, conform aceluiasi referat DNA din “Dosarul Microsoft”, procurorii au decis declansarea urmaririi penale impotriva altor persoane: “Extinderea urmaririi penale cu privire la alte fapte si alte persoane”.

Despre cine anume este vorba, nu se precizeaza, in conditiile in care probabil acestora inca nu le-au fost aduse la cunostinta invinuirile.

Este totusi posibil ca masura extinderii urmaririi penale si fata de alte persoane sa fi fost luata ca urmare a declaratiilor date in fata procurorilor de catre fostul ministru Gabriel Sandu si afaceristul Dumitru Nicolae, care au acceptat sa colaboreze cu DNA, in schimbul inlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Astfel, in referatul DNA se precizeaza faptul ca Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae au oferit date noi in legatura cu faptele cercetate, dar si indicii cu privire la implicarea altor persoane:

Cititi aici integral referatul DNA cu propunere de prelungire inlocuire a masurii arestului preventiv in cazul inculpatilor din “Dosarul Microsoft”, Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae

goto: cancan.ro

2 comentarii la “DEZVĂLUIRI Un personaj cheie din dosarul Microsoft, chemat de DNA să ”ciripească” . Vezi referatul procurorilor

  1. Ne-am plicitisit de telenovelele astea fara acoperire. Maharii penali nu-s Cocos si Pinalti, astia sunt luati de frairei ca-s de onare, Marii banditi sunt liberi protejati de servicii si DNA.
    Nu mai credeti si voi tot, ce naiba, sunteti si voi oameni maturi, asa sper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *