Diaconescu desființează polul de dreapta PMP, USR, Forța Dreptei. Scenariu negru pentru aleșii PMP

cristian diaconescu
foto: cristian diaconescu

Cristian Diaconescu, cel care ar fi președinte de facto al PMP, a vorbit într-o intervenție la un post de televiziune despre lansarea unul pol de dreapta din care face parte PMP, USR și Forța Dreptei. Diaconescu a prezentat, în acest context, și disensiunile care separă cele două tabere din interiorul PMP.

Președintele PMP a adăugat și că nu există niciun element care din punct de vedere ideologic să apropie PMP de USR.

„Au hotărât să fiu candidatul la președinție din partea Partidului Mișcarea Populară”

„ PMP este, într-adevăr, nu numai din declarații, un partid conservator. Da, este un grup în acest partid care încearcă de 2 ani de zile să se legitimeze ca fiind conducerea partidului. Ei au două congrese, cu două statute diferite și cu două conduceri diferite în același timp pe rolul Tribunalului Municipiului București. Cred că n-am mai auzit vreodată de o astfel de situație. Văzând că din punct de vedere judiciar, pentru că sunt probleme foarte serioase, nu au succes, încearcă cum au încercat de 2 ani să mute acest partid vânzându-l într-o direcție sau alta. Au încercat la sfârșitul anului 2021 să-l treacă la PNL-ul lui Cîțu. Atunci m-am opus, după care a început întreaga campanie. Nu vreau neapărat să fac o legătură cu faptul că prin decizia formală a congresului, atunci când eu și colegii mei am fost desemnați în conducerea acestui partid, la rândul lor, cei din sală au hotărât să fiu candidatul la președinție din partea Partidului Mișcarea Populară.

Aia a fost decizia. S-a mers înainte sperând că Diaconescu o să cedeze. O să facă el ceva, o să se sature, o să plece. Uite că n-am plecat, nu e deloc comod și nu e deloc interesant să stai pe coridoarele tribunalului. Au dat afară consilierii locali care nu-i urmau. A fost și este în continuare o întreagă problemă. Nu este în acest moment, din punct de vedere al acestui partid, și cum bine ați remarcat, sunt convins studiind declarații, atitudini în diverse momente, niciun element care din punct de vedere ideologic se îi apropie de USR. Nu există niciun fel de acomodare ideologică. Grupul încearcă să creeze un semnal de presiune publică”, a declarat Cristian Diaconescu.

Ce se va întâmpla cu aleşii locali ai PMP

El a subliniat că Partidul Mișcarea Populară, are peste 2000 de aleși locali, în timp ce USR și Forța Dreptei nu au aleși locali „de o anume calibrare”. Ce ar urma pentru aleșii locali ai PMP:

„Este ceva, după părerea mea, mult mai pragmatic. Așa cum s-a încercat și în 2021, acest partid, Partid Mișcarea Populară, are peste 2000 de aleși locali. Partidele pe care dvs. le-ați menționat nu au aleși locali de o anume magnitudine. Și atunci încearcă aducerea aleșilor locali într-o zonă, sperându-se a fi acceptabilă și de ei, și de USR, pentru a sprijini mai mult cariera politică a celor din USR, nu neapărat pentru a distribui.

Prin desființarea unei anumit tip de apartenență ideologică la Partidul Mișcarea Populară, automat acei aleși locali s-ar prezuma a fi ai USR. Când contează aleșii local? Nu contează numai în alegeri, organizațiile locale contează și când se fac alegeri interne, când dată ce au venit și având un anume tip de speranță, contează președintele partidului majoritar în respectiva coaliție. Și după părerea mea, este de fapt un interes de scurtă durată”, a mai spus Cristian Diaconescu.

@andreipavel70

#pmp #usr #fortadreptei #5pasidebine #aliante

♬ sunet original – Andrei P

 

O alianță „neparafată”

Deși situația PMP nu a fost tranșată încă, Cristian Diaconescu fiind de facto președinte al formațiunii politice, USR și Forța Dreptei, alături de Eugen Tomac au anunțat cu surlițe și trâmbițe „un pol al dreptei”. Ba mai mult, ​Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac au anunțat oficial și participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare. Cei trei au decis chiar și ordinea pe liste: Dan Barna, Vlad Voiculescu(USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoș, Cristina Prună(USR), Violeta Alexandru (Forța Dreptei).

Ori, în acest context, nu putem să nu ne întrebăm: Cum mai poate USR să îl țină în brațe pe Vlad Voiculescu, după acuzațiile grave ale procurorilor DNA în Dosarul Vaccinurilor? Cum poate semna Eugen Tomac o alianță el nefiind președintele legal al partidului?

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: