Skip to content
" "
Politică

Diaconescu, despre amenințările lui Putin: „Se vor lua deciziile privind garantarea securităţii europene”

" "

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu susține că declarațiile președintelui rus, Vladimir Putin, potrivit cărora România s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, sunt „lipsite de sens”.

„Declaraţiile preşedintelui rus reprezintă un argument suplimentar privind înţelegerea nivelului de ameninţare pe flancul sudic al NATO, care trebuie avut în vedere atunci când se vor lua deciziile privind garantarea securităţii europene”, a declarat Cristian Diaconescu, potrivit Romaniatv.net

În consecinţă, a spus el, „este necesar ca la Summit-ul de la Varşovia să se elaboreze un proiect strategic, pe termen lung, privind relaţia cu Federaţia Rusă, care să fie aplicat, consecvent, de către toţi partenerii NATO”.

„De asemenea, măsurile politico-diplomatice şi militare trebuie să aibă drept rezultat consolidarea parteneriatelor aprofundate cu statele din vecinătatea estică şi sudică, precum şi întărirea capacităţii acestora de a răspunde unor astfel de provocări de securitate”, a adăugat fostul ministru de Externe.

Mai mult, el este de părere că „nu mai este timpul pentru jumătăţi de măsură” şi că partenerii europeni au datoria „de a susţine securitatea României, prin toate mijloacele, pe măsură contribuţiei pe care o furnizează atât România, cât şi Polonia”.

„Sistemele anti-rachetă apără întregul spaţiu european deci este de datoria, în special a partenerilor europeni de a susţine securitatea României, prin toate mijloacele, pe măsură contribuţiei pe care o furnizează atât România, cât şi Polonia. Nu mai este timpul pentru jumătăţi de măsură. Sper ca atitudinea pasivă a prim-ministrului grec, fără reacţie în faţa unor astfel de declaraţii, va reprezenta numai o excepţie regretabilă”, a mai spus fostul ministru de Externe.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *