Diamante, tablouri, scutire de la serviciu militar – premii insolite primite de medaliaţi în istoria JO

Jocurile Olimpice Paris
Sursa foto: Facebook

Un diamant, o scutire de la serviciul militar, un apartament, vaci…Sportivii care participă la Jocurile Olimpice primesc mai mult decât o medalie de aur, bronz sau argint. Recompense insolite oferite pentru performanţele de la Paris, dar şi pentru cele de la Tokyo sau Rio de Janeiro.

Hong Kong: bilete de metrou pe viaţă

Cheung Ka Long şi Vivian Kong Man Wai din Hong Kong, medaliaţi cu aur la scrimă la Jocurile de la Paris, au primit din partea administraţiei locale bilete de metrou pe viaţă, la fel ca ceilalţi sportivi premiaţi. Lanţul de săli de sport Pure oferă, de asemenea, abonamente pe durată nedeterminată celor 35 de olimpici din metropola chineză, astfel încât aceştia să poată „reprezenta Hong Kong-ul cât mai bine” în viitor.

Coreea de Sud: scutire de serviciul militar… şi o maşină

Fiecare medalie olimpică garantează sportivilor sud-coreeni scutirea de serviciul militar. Serviciul militar este obligatoriu pentru toţi bărbaţii apţi de muncă, pentru cel puţin 18 luni. Cei şase arcaşi sud-coreeni care au câştigat patru dintre cele cinci medalii de aur puse în joc la Tokyo în 2021 au primit şi maşini din partea sponsorului lor, Hyundai.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: