Skip to content
Politică

Diana Tușa (PSD): Există, din acest moment, șanse extrem de mici ca toți copiii să-și primească alocațiile mărite până la sfârșitul anului

diana tusa Facebook
" "

Într-o declarație pentru PS News, deputatul PSD Diana Tușa atrage atenția că liberalii găsesc fonduri și pentru a-i plăti pe parlamentarii PNL care nu participă la ședințele Parlamentului, însă nu găsesc bani pentru dublarea alocațiilor. Potrivit social-democratului, dacă liberalii vor ajunge la putere după alegerile din 6 decembrie, „Parlamentul va deveni o anexă a Guvernului, care va spune că nu are bani: nici pentru pensionari, nici pentru copii, nici pentru alte categorii sociale”.

„Așa va fi modul de lucru care se va instala, după 6 decembrie”, spune aceasta.

" "
" "

„Mai multe legi importante, între care cea care acordă Parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor parlamentare sau cea care ar consfinții Fără Penali în Funcții Publice, așteaptă să fie adoptate. Acest lucru nu este posibil însă pentru că parlamentarii PNL, dar și ai altor partide de dreapta refuză să vină la serviciu. Practic, activitatea Legislativului, cea mai importantă instituție democratică, este blocată.

În același timp, parlamentarii chiulangii își primesc banii. Când este vorba despre banii LOR, iată, parlamentari extrem de vocali de altfel, nu se dau înapoi de la nimic. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla fiecăruia dintre dumneavoastră, dacă ați chiuli de la muncă… V-ați mai încasa salariul? Sau ați fi imediat concediați?

Revenind la dublarea alocațiilor, bineînțeles Guvernul Orban nu mai are bani. Guvernul a blocat deja, printr-o ordonanță de urgență (o altă intervenție anti-Parlament a liberalilor) o lege votată de plenul celor două Camere, prin care alocațiile pentru copii erau dublate. Legea ca atare a ajuns, spre promulgare, la președintele României, care, la rândul său, a retrimis-o, spre reexaminare, Parlamentului. După ce le-au închis școlile, fac și ping-pong acum cu banii atât de necesari tuturor copiilor, în aceste timpuri”, spune Diana Tușa.

„Parlamentul va deveni o anexă a Guvernului, care va spune că nu are bani, dacă PNL ajunge la putere”

„Astăzi, Biroul permanent al Senatului s-a reunit pentru a introduce pe ordinea de zi această lege atât de importantă pentru copiii din România. Din nefericire, tot din cauza chiulului membrilor PNL și, implicit, a lipsei cvorumului de lucru în Biroul permanent al Senatului, legea nu a putut fi trimisă pentru a fi dezbătută și adoptată. Prin urmare, există, din acest moment, șanse extrem de mici ca toții copiii să-și primească alocațiile mărite până la sfârșitul anului.

De ce tot acest circ și uite legea, nu e legea? Pentru că, așa cum spuneam, liberalii zic că nu au bani. Dar găsesc fonduri pentru a fi alocate discreționar primarilor PNL. Că e campanie! Găsesc fonduri și pentru a-i plăti pe parlamentarii PNL care nu participă la ședințele Parlamentului. Doar pentru copii, Guvernul Orban nu are fonduri, dar nici curajul de a le spune tranșant celor mici că pentru ei nu sunt bani.

Așa va fi modul de lucru care se va instala, după 6 decembrie, dacă liberalii vor ajunge la putere. Parlamentul va deveni o anexă a Guvernului, care va spune că nu are bani: nici pentru pensionari, nici pentru copii, nici pentru alte categorii sociale. Doar pentru ei și firmele lor! Doar pentru primarii și parlamentarii PNL! Pentru că ei merită, copiii nu!”, a conchis social-democratul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *