Skip to content
Politică

Diaspora se încurcă în miting

flux24.ro

Unul dintre organizatorii protestului anti PSD din 10 august, Federaţia Românilor de Pretutindeni, se dezice de miting cu doar trei zile înainte.

Primăria Capitalei a făcut public ieri faptul că Federaţia Românilor de Pretutindeni a informat-o, încă de pe 1 august, de faptul că nu va mai organiza marele miting al diasporei pe motiv că acesta nu a fost autorizat de PMB.

Fără a explica de ce a păstrat tăcerea timp de o săptămână, Primăria Capitalei acuză acum FRP pe motiv că „ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie” şi subliniază că mitingul a fost autorizat „imediat după întâlnirea Primarului General cu toate instituţiile implicate în desfăşurarea adunărilor publice, în data de 23 iulie”, conform dcnews.ro.

Cert este că, în conformitate cu reglementările legale, un reprezentant al FRP trebuia să se prezinte personal la Primăria Capitalei şi să ridice personal aprobarea scrisă, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Ca urmare, deşi mulţi români care trăiesc în Spania, Italia, Anglia, Germania se îndreaptă deja, încolonaţi, spre ţară, este foarte posibil ca mitingul din 10 august să nu fie unul autorizat.

Caz deloc fericit din moment ce situaţia este deja tensionată de declaraţiile extremiste făcute de unii dintre haştagişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *