Skip to content
Siguranța cetățeanului

DIICOT – 14 membri ai unei grupări care făcea trafic de heroină şi cocaină în Bucureşti, trimişi în judecată

Inquam Photos / Alexandru Busca

Paisprezece membri ai unei grupări care făcea trafic de heroină şi cocaină în Bucureşti, 12 aflaţi în arest preventiv, au fost trimişi în judecată, anunţă DIICOT.

”Prin rechizitoriul din data de 19.08.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 14 inculpaţi, dintre care 12 în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, în perioada septembrie 2021 – martie 2022, pe raza municipiului Bucureşti, s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul traficării de droguri de mare risc, respectiv heroină şi cocaină”, transmite sâmbătă DIICOT.

Pentru realizarea cu succes a scopului infracţional şi obţinerea de beneficii materiale, inculpaţii au avut roluri bine stabilite acţionând în mod coordonat, astfel încât în cazul în care unul dintre ei ar fi fost prins în flagrant, răspunderea penală să se limiteze doar la acea persoană.

Astfel, liderul grupului achiziţiona drogurile, un alt inculpat avea sarcina de a le prelua, după care erau depozitate la locuinţele altor coinculpaţi. Altor membri ai grupului infracţional organizat le revenea rolul de a porţiona drogurile, care ulterior, erau puse în vânzare de către alţi inculpaţi, sumele de bani obţinute fiind remise liderului grupării.

”În sarcina inculpaţilor au fost reţinute un număr de 163 acte materiale, în modalitatea cumpărării, transportului, depozitării, porţionării, vânzării, deţinerii/punerii în vânzare în funcţie de rolul deţinut în cadrul grupului. Distinct de activitatea infracţională desfăşurată în cadrul grupului organizat, se situează şi alte activităţi infracţionale, reţinute în sarcina a cinci dintre inculpaţi şi anume punerea cu ştiinţă la dispoziţia consumatorilor de droguri a uneia dintre camerele imobilului său situat în Bucureşti în vederea consumului de droguri precum şi deţinerea fără drept, în vederea consumului propriu, a unor cantităţi de cocaină şi heroină”, precizează DIICOT. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *