Skip to content
Constanța Locale

DIICOT a anunţat câte droguri a găsit pe litoral

ziuaconstanta.ro

DIICOT a transmis cantitatea de droguri găsită pe litoralul Mării Negre, în operaţiunea de căutare a coletelor pierdute de traficanţi.

„Pe litoralul Mării Negre, se desfăşoară, în continuare, operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri. Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri de mare risc şi sunt derulate de către procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, poliţişti de frontieră şi jandarmi. În perioada 5-8 aprilie a.c., pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi ridicat cantitatea de 152 de kilograme de droguri“, a transmis DIICOT luni, 8 aprilie.

Autorităţile au reluat anunţul făcut de sâmbătă: „ATENŢIE! Conţinut periculos! Reamintim cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!“.

Forţe importante de poliţie, procuratură şi jandarmerie sunt concentrate în aceste zile pe litoral, acolo unde curenţii din Marea Neagră continuă să aducă la mal colete în care se găsesc cantităţi uriaşe de droguri de mare risc.

Coletele, ambalate în plastic sau în veste de salvare, au fost găsite atât de localnici cât şi de oamenii legii în sudul litoralului.
Începând de vineri, 5 aprilie, peste 300 de oameni ai legii cercetează la pas, cu câini-detectiv, coasta maritimă între Vadu şi Vama Veche. Drogurile provin de la un transport făcut pe Marea Neagră care s-a sfârşit prost pentru traficanţi, din motive neelucidate până acum de anchetatorii români, scrie adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *