Skip to content
Justitie

DIICOT a deschis dosar penal în cazul accesării datelor despre vaccinare de către consilierul lui Vlad Voiculescu

Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal în cazul accesării datelor Registrului Electronic Național de Vaccinare, de către Ştefan Voinea, consilierul onorific al fostului ministru al Sănătăţii, a confirmat pentru Libertatea Mihaelei Porime, purtătorul de cuvânt al instituției. Cercetările sunt la momentul actual in rem, nefiind nici o persoană pusă sub urmărire.

Reprezentanta DIICOT a declarat că dosarul a fost deschis săptămâna aceasta, iar cele trei infracţiuni cercetate în dosar sunt: acces ilegal la un sistem informatic, transferul neautorizat de date informatice şi divulgarea de informaţii secret de serviciu sau publice.

Potrivit Antena 3, care a transmis inițial informația, pentru infracţiunile cercetate în acest dosar pedeapsa maximă ajunge până la cinci ani de închisoare.

În prima ieşire după demitere, Vlad Voiculescu a catalogat drept un abuz ancheta corpului de control al premierului Cîțu ce a vizat publicarea de către consilierul său onorific Ștefan Voinea a datelor despre vaccinarea anti-COVID.

Ștefan Voinea a fost consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu, omul care s-a ocupat de transparentizarea datelor despre vaccinare și despre testele COVID, iar apoi premierul a anunţat că se vor face verificări pentru a vedea dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia când a publicat date referitoare la epidemia de COVID-19.

Pe 9 aprilie, Corpul de control al premierului anunţa că a transmis Parchetului General o sesizare penală „in rem”, ca urmare a verificărilor efectuate la Ministerul Sănătății, în urma mai multor sesizări primite în legătură cu modul în care a fost accesat Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *