Skip to content
Societate

DIICOT extinde ancheta și pentru viol și trafic de persoane în dosarul tinerei cu cetăţenie americană, sechestrată în Voluntari

Facebook/DIICOT

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală în dosarul privind sechestrarea unei tinere cu cetăţenie americană, într-un imobil din oraşul Voluntari. Noile infracțiuni care vor fi cercetate sunt trafic de persoane şi viol.

La data de 11.04.2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus declinarea în favoarea DIICOT – Structura Centrală într-o cauză în care se efectuau cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

La data de 11.04.2022, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi viol.

În cauză au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea percheziţii domiciliare la două imobile din judeţul Ilfov, fiind ridicate bunuri de interes pentru soluţionarea cauzei. Procurorii DIICOT au audiat în cursul nopţii de 11/12.04.2022 mai mulţi martori în vederea lămuririi situaţiei de fapt. Cercetările sunt continuate de către DIICOT cu sprijinul BCCO Bucureşti, urmărirea penală desfăşurându-se in rem”, spune DIICOT într-un comunicat remis marţi.

Luni seara, un reprezentant al Biroului de Securitate Diplomatică din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti a sesizat IPJ Ilfov cu privire la faptul că într-un imobil din Voluntari a fost sechestrată o tânără cu cetăţenie americană, în vârstă de 21 de ani.

Poliţiştii au descins la imobilul respectiv, unde au găsit tânăra de 21 de ani, dar şi o altă fată româncă.

Cele două tinere au fost găsite într-o vilă din Voluntari, de polițiștii și procurorii care au descins acolo, cu mandate de percheziție. Femeile au susținut că erau ținute cu forța acolo de doi frați care au cetățenie britanică.

Tristan și Andrew Tate au fost audiați aproape cinci ore la sediul DIICOT. Ulterior, suspecții au fost lăsați în libertate.

Perchezițiile au avut loc după ce oamenii legii au fost alertați de Biroul de Securitate Diplomatică al Ambasadei SUA la București. Oficialii americani reclamau faptul că în imobil s-ar afla o tânără americancă de 21 de ani, care ar fi fost lipsită de libertate. După verificări, polițiștii au descoperit nu una, ci două tinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *