Skip to content
Politică

DIICOT ia măsuri împotriva unui grup de infractori conduși de un escroc din Italia

Digi24.ro

Procurorii Direcției de Investigare a infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism (DIICOT) au efectuat, vineri, 13 percheziţii domiciliare, într-un dosar de corupţie şi infracţiuni economice, în care este implicat şi un cetăţean italian, acuzat că a folosit un mecanism de fraudare a unei societăţi comerciale.

Acuzaţiile care figurează în dosarul pus pe rol de DIICOT sunt de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spălare de bani, dare de mită, luare de mită şi folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În limitele acțiunii procurorilor, se vor pune în aplicare 16 mandate de aducere, suspecții urmând a fi conduși la sediul DIICOT pentru a fi audiați. Potrivit unor surse judiciare, cetăţeanul italian Marciano Pasquale, în înţelegere cu Aurelia Leonte, angajată declarativ în funcţia de contabil la Kanguru Express VBC SRL, şi Bogdan Valentin Cristea, asociat unic şi administrator la aceeaşi firmă, au constituit, începând cu luna mai, un grup infracţional organizat pentru a acapara în mod ilegal majoritatea părţilor sociale ale SC Tebu Consult Invest SRL şi a obţine, prin manopere dolosive, importante sume de bani de la aceasta, informează DC News.

Italianul este suspectat de faptul de a fi determinat cu intenţie un funcţionar de la Registrul Comerţului Bucureşti să ateste fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu ocazia emiterii unei rezoluţii, având drept consecinţă eliberarea la data de 9 iunie a certificatului de înregistrare a menţiunilor modificatoare survenite în actul constitutiv al SC Tebu Consult Invest SRL.

De asemenea, procurorii DIICOT au motive să-l bănuiască pe Marciano Pasquale de înșelăciune, pentru că s-ar fi erijat în administratorul Tebu Consult Invest SRL și, în înțelegere cu Bogdan Valentin Cristea, administratorul Kanguru Express VBC SRL, a acționat în numele societății din urmă. Acesta și-ar fi obținut calitatea de administrator al societății Tebu Consult Invest SRL prin metode frauduloase (falsificare și utilizare de înscrisuri falsificate), inducându-i astfel în eroare pe reprezentanții Raiffeisen Bank – Agenţia Giuleşti și obţinând înlocuirea titularului real ce avea împuternicire să facă operaţiuni pe conturile societăţii.

În plus, cu participarea Aureliei Leonte, cetăţeanul italian ar fi ordonat efectuarea unei plăţi din contul Tebu Consult Invest SRL în valoare de 2.711.748 lei către Kanguru Express VBC SRL, indicând ca justificare contravaloarea unei facturi reprezentând „lămâi Turcia”, o factură emisă de către Kanguru Express VBC SRL şi a cărei valoare depăşeşte cu mult cifra de afaceri a societăţii cumulată pentru anii 2011 – 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *