Skip to content
Politică

DIICOT l-a reţinut pe Iubitu de la MApN pentru trafic de droguri

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a reţinut, joi, trei militari angajaţi la Ministerul Apărării Naţionale (MApN), acuzaţi de trafic de droguri.

Redăm mai jos comunicatul trimis, vineri, PSnews.ro, despre cei trei militari pe care DIICOT îi acuză de trafic de cannabis, ecstasy şi etnobotanice. Mai mult: anchetatorii îi bănuiesc pe angajaţii MApN că ar fi plasat droguri într-o unitate militară.

„La data de 18.08.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei – militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu, Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută  de art. 2 alin.1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în  perioada  mai – august 2016 inculpaţii au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine şi substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice. 

Drogurile  și substanțele psihoactive denumite generic etnobotanice erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la data de 18.08.2016 pe raza judeţului Giurgiu, inclusiv doua percheziții la Unitatea Militară nr. 01867 Mihai Bravu, județul Giurgiu, cât și a municipiului București,  au fost găsite și ridicate diferite cantități și tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy si substanțe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute în urma traficului de droguri.

Inculpaţii urmeaza să fie prezentaţi  Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog şi cu sprijinul Direcției de Informații a Armatei din cadrul Ministerului Apărării Naționale, care a sprijinit  Serviciul Teritorial București cu informații pe toată desfășurarea urmării penale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *