PSnews

Ultima Oră

DIICOT: Un german și o româncă, ARESTAȚI după ce ar fi exploatat 30 de oameni

szekelyfold.ma

Un cetățean german și o cetățeană româncă au fost ARESTAȚI într-un dosar instrumentat de către DIICOT, după ce ar fi exploatat 30 de oameni.

Este vorba despre Christian Gerhard Heinrich Albert Mette, respectiv Eva Kulas, potrivit unui comunicat al DIICOT trimis miercuri PSnews.ro.

Cei doi au fost prinși săptămâna trecută pe Aeroportul din Cluj Napoca, reținuți de către DIICOT, apoi arestați preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Arad.

Redăm mai jos comunicatul integral al DIICOT:

„La data de 05.01.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad  au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: METTE CHRISTIAN GERHARD HEINRICH ALBERT, cetăţean german, pentru săvârşirea a 30 de infracțiuni de trafic de persoane  şi KULAS EVA, cetăţean român, pentru săvârșirea a 30 de infracțiuni de complicitate la  trafic de persoane.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada iulie 2014- iulie 2015, inculpatul METTE CHRISTIAN GERHARD HEINRICH ALBERT, cu ajutorul inculpatei  KULAS EVA, a recrutat din România, prin inducere  în eroare, și a adăpostit în Germania, 30 de victime, femei și bărbați, pe care le-a  exploatat, prin supunerea la executarea unor  munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat în agricultură și la treburile casnice.

La data de 4 ianuarie 2017 inculpaţii au fost depistați  în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, cu destinația Germania, prin Aeroportul din Cluj Napoca.

Cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor a fost găsită şi indisponibilizată, în vederea confiscării, suma de 31.680 euro provenită din activitatea infracţională.

La data de 06.01.2017 Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a  inculpaţilor pentru  o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Germania.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi