Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dilema ziaristului cu simpatii politice. Lucian Mîndruță: Sunt de acord cu o mulțime de miniștri, dar nu pot să fiu jurnalist al puterii

psnews.ro

Invitat la „Puterea Știrilor”, ziaristul Lucian Mîndruță a declarat ca una dintre marile probleme ale României este chiar în jurnalism.

Uite, de exemplu, pentru mine care mă consideram jurnalist de opoziție, eram opus la tot ce însemna puterea politică. Acum, ce mă fac? Nu pot să fiu jurnalist al puterii. Am fost jurnalist, nu al puterii, dar oricum, prietenos cu puterea din momentul ăla, nu mă  simțeam bine, nu e în regulă să fii de acord. Presa, ca a patra putere în stat, trebuie să nu fie de acord cu puterea. Nu putem să funcționăm ca postaci, ca propagandiști ai celor care sunt la putere, chiar dacă uite, cu legea recursului compensatoriu sunt de acord, pactul pentru educație al lui Iohannis sunt de acord cu el, sigur dacă aș fi reușit să îl citesc până la sfârșit, dar m-am plictisit la un moment dat, sunt de acord cu o mulțime de miniștri pe care îi văd acum, mi se pare mișto și prim-ministrul, mi se pare ok… Dar nu pot să recunosc asta în public, pentru că în momentul ăla sunt un pupincurist și nu îmi doresc…”, a spus Lucian Mîndruță la ”Puterea Știrilor”.

Jurnalistul a făcut și o listă a simpatiilor sale din politica românească, amintindu-l chiar și pe useristul Andrei Caramitru.

Îmi plac și oameni de la USR, chiar și Andrei Caramitru, pe care am zis că îl bat la un moment dat, când s-a luat de noi atunci cu Rise Project, a zis că suntem plătiți și nu eram…  Și pe el îl citesc și îmi pare simpatic, dar dacă o să ajungă vreodată la putere Caramitru, ce mă fac? Unii dintre jurnaliștii care făceam cândva opoziție, acum, cu noua guvernare, suntem fiii ploii. Jurnalist de putere nu cred că vreau să fiu vreodată”, conchide Lucian Mîndruță.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *