Skip to content
Opinii & Analize

Din 2019, România poate fi cu adevărat Mare. La președinția Consiliului Uniunii Europene

Editorial Luca Dinulescu

Oscaruri? Premiile Grammy? Eurovision, poate?

Nu. Dați la o parte toate perdelele de fum ale lumii, înlăturați focurile de artificii chinezești, ca să vedeți adevăratul tablou la care toată omenirea trudește la greu. Sau, în fine, Europa.

Pregătirea Președinției României la Consiliul UE în 2019. Yep, baby. Tot ce se întâmplă în lume e de fațadă, toate relațiile internaționale niște conjuncturi de moment care ascund adevăratul travaliu politic european.

Cum ne dăm seama de asta? Păi, e simplu. Însăși justiția Europei se mai ține într-o singură balama și aia se află în România. Și nu că o spunem noi. E pur și simplu realitatea, altminteri Timmermans n-ar bate drumul la București, altfel super-grei alde Juncker n-ar lăcrima din colțul ochiului de câte ori se mai prăvale toporul vreunui mogul peste justiția românească prin presa internațională.

Exact, ați prins ideea. Secole, milenii de luptă a binelui cu răul, începând de la codul lui Hammurabi, trecând prin dreptul roman și ajungând la staborurile de pe plaiurile mioritice au atins punctul culminant în Europa anului 2018, în punctul ei cel mai de est.  

Deci, reluăm: președinția României la Consiliul UE în 2019. Regia: UE. Scenariul: UE + cineva din România, nu știm cine și nici nu contează. Distribuție: noi, românii. A, și Iohannis. Care, să vezi aici măiestrie artistică, s-ar putea să și dețină șefia Consiliului European de la anul! M-ai înțeles? Adică dublă lovitură, nenicule, 2 în 1, cum ar veni, pâine cu miere și încă un strat de ciocolată bonus pe deasupra. Asta dacă nu se uită mai atent la sondajele care îi parvin și decide că poate șterge pe jos cu prezidențiabilul PSD suficient de tare încât să-l rețină istoria mai ceva ca pe Avram Iancu.

Stop. Până aici. Parcă văd că vă și pregăteați să vă încoronați poporul ales al Uniunii Europene. Dar măcar de-ar fi așa simplu. Pentru că, vedeți dumneavoastră, ca în orice poveste cât de cât bună, unde să merite să te arunci în fotoliu cu un sac de pop-corn în brațe, trebuie să fie și ceva care nu merge exact ca la carte. Care se împotrivește momentului culminant al națiunii române de la facerea ei din 1918 și până astăzi, la ceas de centenar.

Și ce să fie acel ceva, acea buturugă în miniatură care răstoarnă carul cu boi al națiunii române? Păi, e la fel de simplu. MCV-ul. Ca toate cele descrise mai sus, prin urmare, să se întâmple, este nevoie să se elimine această adevărată sabie a lui Damocles care plutește amenințător peste capetele noastre, ale tuturor. E clar, oamenii sunt hotărâți, altminteri probabil că n-ar face atâtea drumuri încoace birocrații Uniunii Europene și nici n-ar înroși liniile telefonice care-i cuplează, într-un fel de amor involuntar, cu oficialii români. Credeți însă că acest punct hiper-sensibil, anume MCV-ul, va fi eliminat de pe lista to-do-urilor bruxelleze fără anumite condiții? Sincer, eu nu cred. Iar aceste condiții trebuie să fii naiv să nu îți imaginezi că au o legătură, fie ea și tangențială, cu dosarele anumitor domni pe care îi vedem orchestrând culisele puterii din România, în special în partea ei mai legislativă.

Iată, așadar, esența confruntării la care toată suflarea europeană este părtașă deja din acest moment. Iată Darth Vaderul local unde zăcea și cum se pregătește el să-i dea lovitura de grație unui Luke Skywalker încurcat în prea multe cifre, dosare și înregistrări mai mult sau mai puțin trucate. Pentru că, da, ați înțeles bine, cam asta ne așteaptă din acest moment. Moment care a început deja de ceva vreme cu un festival al turnătoriilor nemiloase, în care toți îi dau în gât pe toți, fiecare vrea să-l controleze pe celălalt, iar ultimul dintre ei vrea să închidă gura târgului controlând absolut tot ce mișcă în țărișoara noastră dragă, de la cea mai curajoasă publicație până la cel mai umil serviciu secret.

În plus, adăugați la acest tablou interesele cât se poate de directe ale unor mari puteri care își negociază, împart și, uneori, iau cu japca sferele de influență dintre care una, vezi cum devine treaba, se întâmplă să se oprească chiar la Marea neagră, pe acolo pe unde stă să cadă și cazino-ul din Constanța și veți obține un cocktail de-a dreptul exploziv. La propriu.  

Și mai adăugați la asta și efortul amar al unei țări care încearcă să-și reîntregească teritoriul pierdut într-un alt moment al reașezării pieselor pe tabla de șah a lumii, ca să înțelegeți de ce, în 2019, România are cu adevărat șansa de a fi Mare. Sau de a intra în Schengen. Sau nu. Depinde doar de ea.

Pregătiți-vă, deci, va fi spectacol. Fiți pe fază, trăim vremuri super-interesante. Iar la finalul lor, una dintre tabere va câștiga partida în mod decisiv, pentru mult timp de-acum înainte. Rămâne doar să vedem care.

Pariuri, anyone?  

 

1 comentariu la “Din 2019, România poate fi cu adevărat Mare. La președinția Consiliului Uniunii Europene

 1. Raspund doamnei Lazarescu Elisabeta care a zis ca, fiul ei spune ca, mai bine singur, decat rau acompaniat.
  Eu spun ca, nu e fals sa fi astfel, sa gandesti astfel adaptandu-ne la rapoarte si situatii date. Cea ce dealtfel spune toata societatea, cu un inalt grad de IQ si IE. Doamna adevarata mama cu respect-ul cuvenit, sunt sanse de schimbare pozitiva, cititi in continuare va ROG. ESTE trist si ESTE pacat, ca se intampla aceste ganduri. Ganduri-le noastre uneori, dar nu tot timpu-l sunt reflecti, in si din lumea realitatii. Permiteti-mi sa va pun o intrebare venita pe moment:- Acum daca ati avea sansa, sa reparati aceasta situatiune si pasind inapoi in timp, ce ati schimba, ca sa nu se mai ajunga la aceasta situatie, deplorabila in lume?
  Cititi in continuare si colaborati cu cei/cele bune/buni.
  Buna sa va fie inima. De stiut, cititi comentarii-le si comentati in mod placut dar adevarat, sau schimbati pagina daca doriti, oricum o sa reveniti. Scuze daca deranjez, dar totusi va multumesc anticipat, pentru intelegerea acordata pana acum, cat si in continuare.
  In the darkness , I shal be light.
  In times of doubt , I shal keep fate.
  In frous of rage, I should hunt my crafts.
  In vengeance, I should have no merci.
  In field of battles, I should have no fear.
  Imaginativa copiii aceste, situatiunii indescriptibile altfel, dar va spun de acum sa stiti ca, mai bine singur/a decat rau acompaniat/a : Cand un barbat iubeste o femeie, ea devine slabiciunea lui. Cand o femeie iubeste cu adevarat un barbat, el devine puterea ei. Aceasta se numeste schimb de puteri. Buna sa va fie inima. Daca incepe un razboi aproape de voi, femeile spun mergeti voi, tata daca ai fi sau nu, tot trebuie sa mergi pentru copii, pentru pace, pentru neam si patrie. Deci cine, ce scurtcircuiteaza? Femeile proaste, care aduceti barbati din lumea a 3-a, in tara noastra sa avem exemplu de non-valoare, diferentiere prin mixtitudine injustificata, cu alte neamuri indepartate de regiunea noastra din care provenim, cand devenim si noi ca ei, negri de necazuri si plini de nevoi, tot nu va convine. Adevaratii barbatii, nu vorbim de ciocoflenderi aici, sunt neclintiti in momente de clintire, cand femeile nu mai sunt ce au fost o data, putin timp in urma. Ele formeaza emanciparea feminina, se cred cap de cap si au un corp de corp, nu ne ajuta in timp de furtuna, cu nimic. Fustangii in functii si batrani unii, respectiv pantalonare-le(staruri-le porno, femeile cu curvia in fapte si inselaciunea prin infidelitate, in gandurile voastre zilnice, ca si mod de viata, traficante de tot fel-ul), versate si de toate varstele, RUSINE voua de N ori. Noi ne simtim IUBITI de cine ne-a facut, mai mult decat orice. Femeia de azi, este o femeie esuata, manipulata si fara puterea de a face sacrifici precum viata in virginitate pana la 18ani minimum, abstinenta femei cand iubitul, dupa caz poate sotu-l cand este plecat, in vizita sau interes de serviciu, vitejia de a trai in puritate si face pace daca este cazul, intre brute-le care se cearta, etc. Randamente nu avem de notificat prea multe, dar sant totusi persoane pe care eu le respect, ajut si ma gandesc, fiind puncte-le mele de reper si ghidare, in oceanul plin de posibilitati al acestei vietii, pe care o traiesc. A FI ROMAN/ROMANCA ESTE O MINUNE IN DAR, DAR SI O RESPONSABILITATE. Eu declar asta. Smecheria si prostia prostilor si proaste-lor din lume sau si din tara, au distrus si continua sa distruga Romania. Va rog sa ma contactati, la numerele 0033751111807 ori 0033751044734 acesta din urma fiind conectat si la WhatsApp, nu in ultimul rand FBMessenger. Doresc sa cunosc pe oricine doreste, sa cunoasca ce inseamna si ce propune, ca beneficiu adus umanitatii la nivel local, regional, national, continental si global totodata, spirit-ul asociativ reprezentat prin; Asociatia U.M.N.N. DE PESTE TOT DIN LUME.
  Sunt sanse pentru Premiu-Nobel A., in cel de-al trei-lea paragraf din testament-ul lasat tuturor, existand si in original, fiind stipulat ajutor-ul oferit unor astfel de actiuni precum, El A. NOBEL faimos prin DIPLOMATIA sa, bunatatea sa, nobletea vietii pe care o ducea in acele timpuri, Nobel Alfred stipuleaza printre alte cuvinte ca, daca vreodata o noutate mondiala, la propriu apare, trebuie sustinuta si cu fondurile lasate mostenire,…, vorbind despre acestea, va invit sa cititi testament-ul in original si sa ma contactati. Este foarte interesant, inportant in masura tot-ului dintr-o data, incepi precum spun Eu acum. Cu doar un pas invatam ca putem merge si cu ochii buni vedem, aer-ul sa-l reânprospatam, de viata ca OAMENI BUNI sa ne bucuram, din pozitia de drepti privind inainte si acum amintindu-ti de mine, sa traiesti indelungat. Nu uita ca TU esti inportant/a si cea ce vei cunoaste de la mine, in mod asociativ este la fel pentru mine in drept-ul international si cu fapte-le care ma reprezinta, urmand o cale dreapta chiar spunandui-se SFANTA intr-un cuvant. Toti am fost copii, am gresit dar Eu am invatat la scoala, am fost victimizat in adolescenta pana in fata mortii ei si de 10 ori pana in prezent, victorie adusa vieti asuprind mortea. Dupa ce am reparat ce am stricat unde a fost caz-ul, cum se spune asa se face, nu am mai repetat greseala. Eu va pot explica cu o precizie exacta, totu-l despre idee va pot explica cu lux de amanunte. Eu, Presedinte Ciprian Viorel Pacurar fiind repet original-ul conceptor, initiator si executor a acestei idei care nu in ultim-ul rand, va va aduce un confort personal cu impersonal totodata, din experienta mea (DRAGON CU CALIFICATIV DE, UNIVERSAL). SPUN CA, nu asa se procedeaza precum se vad rezultate-le statuturi-lor de facto create sau/si experimentativ inprumutate conceptual, esuand in drum-ul lor din cauza unor neghiobii/be si parvenitii/te ai societatii actuale din Romania si din lume, fiind cativa pe lista mea de, TO DO NEXT CLEAN UP. Doresc sa va impartasesc o solutie reala, in premiera mondiala, fara precedent creata de nimeni in acest context si ordine de idei, va atrag atentia individual prin acest mesaj va spun ca, voi invoca si voi sustine drept-ul de autor si drept-ul in fapte demne de urmat inca din anu-l 2015, pentru un viitor respectiv sau/si inclusiv mai bun tuturora, in orice perioada de timp de acum inainte, drept-ul de autor este si va fi, pe statut-ul nostru fiind respectat cu mare grija. U.M.N.N de peste tot din lume, este in continua developare bazata pe o cercetare intinseca totodata la alte nivele, respectiv non-intrinseca dar aceasta non-intrinseca fiind, nu trebuie sa ne duca inspre necesitatea de, distrugere ori autodistrugere persona-obiect-natura in toata vastitatea sa generala. Va multumesc anticipat, pentru intelegerea acordata.
  FaceBook : #UMNNdepestetotdinlume
  SEMNEAZA DACA AI 18ANI SAU MAI MULTI.
  https://www.petitieonline.com/cerem_nationalizarea_tuturor_resurselor_naturale_ale_romaniei
  Descoperiti ca :
  https://www.facebook.com/groups/1414229612173477/permalink/2068688513394247/
  In the face of death, I should have no remorse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *